tisdag 28 april 2015

Flera av någon

Ofta har jag någon av flera. Bara någon, för att få plats. Flera då variationerna lockar. Men det händer också att jag har flera av någon. Som här, då en grupp narcisser bildar en egen kör. Det är Thalia. Såväl färgen som formen tilltalar mig. Jag är inte ensam. Vi är många som faller för narcisser som denna, vars färger skiftar i blekaste gult till vitt. Blommorna är ofta små, skira i sitt uttryck. Leker med ljus och skugga, där de står i rosenhäcken.

Jag slår mig ner, lägger upp fötterna på den gamla korgstolen och låter blicken vila på dessa narcisser, som sticker upp ur ett grönskande hav av flocknäva och annat som ännu ej visar blommor. Vackert så. Rosornas grenar är med och leker.

I bakgrunden, på andra sidan gräsmattan, kan de blå scillorna anas. De är också flera av någon, väldigt många av samma. Just scillor är nog sällsynta i ental, fåtal. Vilken tur!

12 kommentarer:

 1. Thalia har vi också fast den har inte slagit ut ännu hos oss. Den är fin och har många blommor per stängel. Fina bilder. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, den är vacker, lätt att tycka om. Skulle gärna ha några fler... :)
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Vilken vacker narciss, Thalia! Jag har faktiskt just EN scilla. Den är självsådd och återkommer på samma ställe varje vår. Trodde den skulle sprida sig, men icke.
  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Thalia är vacker!
   Det måste vara en väldigt speciell scilla du har... en raritet! Mina verkar flerfaldiga sig med lätthet (om du vill kan jag gräva upp och skicka dig några, bara hojta).
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 3. Satt och tänkte i bilen på vägen hem, japp i höst blir det att plantera narcisser. Jag älskar dem. De kommer inte till påsk, de står långt senare. Jag drömde särskilt om 'Poeticus' pingstliljan och dessa vita, Thalia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Poeticus - pingstliljan - är en av mina absoluta favoriter. Jag har den också här, men den blommar inte än... Ja, båda dessa är härliga. Sedan finns det ju de där småväxta och småblommande i bleka gula/vita nyanser som också är så fina. Inte sällan tidigblommande. Här finns mycket att upptäcka!
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 4. Thalia satte jag i fjol och de är redan favoriter. Fler kommer det att bli. Vackra bilder som alltid. Har inte fotat mina ännu.
  Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack!
   Ja, jag skulle gärna ha några fler...
   kram
   Katarina

   Radera
 5. Jag har sett många bilder av just Thalia på sistone, det är inte svårt att förstå varför! Det är ett dilemma det där med flera av många, som man ju egentligen vill ha men kanske inte har plats för. Jag har som ambition att plantera fler av färre sorter, och sakta men säkert tycker jag att jag rör mig ditåt. Men just nu varken rör jag mig eller planterar något alls, eftersom jag har pajat foten. Just när trädgårdslusten är som störst, typiskt...
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, men stackare!!! Så tradigt med foten, inte kul alls. Hoppas på snabb bättring.
   Styrkekram
   från
   Katarina
   ...som någonstans vet att det där med flera av färre kanske är vackrare, men inte kan låta bli att bejaka lusten att ha många sorter =oP

   Radera
 6. Thalia och hennes systrar är ack så vackra. I höstas såg jag lökar i lösvikt för första gången. Oftast har jag ju mångfald som i många av mycket. Men Thalia vill jag ha massor av :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thalia är lätt att tycka om... Men det finns många vackra narcisser, många att upptäcka. Härligt med lökar i lösvikt!
   Många av mycket - Åh, gillas, gillas! =o))
   kram
   Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...