lördag 5 mars 2016

Charleston - Arts & Crafts

Vandringen bland bilderna förstärker - och förändrar - det minnet berättar. Just det, det var varmt, solen gassade och jag gick omkring där i trädgården mitt på dagen. Nej, det blev inga bra bilder, men det blev en mycket bra dag. Det är ju inte alltid samma sak det där. Platsen är Charleston. Huset och trädgården är känt för att vara ett hem för Bloomsburygruppen, här bodde och verkade en gång Vanessa Bell (syster till Virginia Wolf) och Clive Bell.

Huset från utsidan. Insidan fick jag tyvärr inte fotografera, men...

...boken som följde med mig hem rymmer många härliga bilder på hur dessa konstnärer skapat ett hem som andas Arts & Crafts.

Så till det egna albumet, där bildernas kvalitet är dålig, kanske är de inte ens presentabla. Men som minnesbilder och - förhoppningsvis - inspiration - kan de nog ändå fungera, hoppas jag. För Charleston är väl värt ett besök. Några klick med kameran:

Skulpturerna känns inte som solister, utan som en del av grönskan och blomningen, trädgården.

Längs dammen en kant av... Är det kakel? Den lilla dammen längst ner till höger nedan, så kan vattenblänk också göras. Till vänster, mosaik bland stenläggning.

Jag blir sugen att själv leka med mönstrade plattor, mosaik och annat. Föra in lekfullheten i trädgården. Kikar på en mosaik som min pappa gjorde som ung och som nu pryder mitt vardagsrum. Som liten älskade jag denna bild. Jag gör det än. Nedan till vänster...

...kikar min farmor fram som barn. Bilder gör tidsresor möjliga... Åter till Charleston, som jag besökte sommaren 2011, jag skulle mycket gärna återvända. Mer om huset, trädgården och människorna som hör till platsen, se Charleston - The Bloomsbury Home of Art & Ideas.10 kommentarer:

 1. Magiskt vackert !!!
  Den här trädgården ser jag gärna mer av !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Skulle så gärna återvända... !Trädgårdslandet! England bjuder så mycket vackert och inspirerande =o))
   Allt gott!
   kram
   /Katarina

   Radera
 2. Vilken dröm med klätterrosorna mot väggen, tilltalar mig ofantligt mycket.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det vackert! Såg det på flera håll i England, både på husväggar och murar. Kollade närmare och såg att de satt upp nät av stål, ett diskret sätt att skapa klätterställning. Illusionen blir att rosorna klättrar "av sig själv" direkt på väggen/muren. Smart!
   kram
   /Katarina

   Radera
 3. Å jo - bilderna fungerar helt klart. Inte bara som minnen och inspiration utan också som resmålsdröm :) Har också varit sugen på något mosaikinspirerat någonstans. Såg senast i somras, har jag för mig, bord som jag gillade. Men förverkliga... ..nej det får stanna i drömmolnet ett tag till. Å andra sidan kan det gå rätt fort en dag :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Skönt att höra att de fungerar, för här överträffade verkligheten stort det kameran (och jag) lyckades fånga... England inspirerar. Både vad gäller trädgård, men sedan är jag också intresserad av Bloomsbury och Arts & Crafts. Något med lekfullheten där... Nej, MÅSTE bli en englandtur igen, återvända till en del, uppleva annat nytt. Ja, och det där med mosaik, jag är fortfarande i drömmolnet, vet inte riktigt vad och var i trädgården, men Något skulle jag gärna göra. Så plötsligt infinner sig Svaret, just det. Kan gå rätt fort en dag, eller hur? =o))
   kram
   /Katarina

   Radera
 4. Lummigt och vackert! Att drömma sig bort till i det här grådisiga och kala marsvädret :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En underbar plats, men också en härlig tid med sommar och sol. Visst behöver vi drömma oss bort i det nu som är... Regnet droppar mot fönsterrutorna, det är bara grått utomhus. Jaja... dream on, dream on =o))
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 5. Hei!
  Å se hus som er kledd inn av roser, er som et eventyr. Vakre og spennende bilder. Likte veldig godt mosaikkbldet som er laget av faren din.
  La oss drømme bort vinteren.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Roligt att du tyckte om pappas tavla, det är ju något speciellt med sådant som någon när och kär skapat.
   Ja, och visst är huset sagolikt, det var en varm sommardag där och då. Något att längta till, drömma om... =o))
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...