onsdag 30 mars 2016

Fler trädgårdsdagar nu...

Vårtecken efter vårtecken... Nu känns vintern rätt avlägsen, men vi skriver snart april, en månad som kan överraska, ja, luras. I trädgården har de vita scillorna - Scilla siberica 'Alba' - börjat blomma. Jag plockar några och låter dem få sällskap av snödroppar - Galanthus nivalisoch snöklockor - Leucojum vernum L - i en litet vas.

Snödroppar i mängd. Efter blomningen ska en del tuvor delas och lökarna spridas ut i trädgården i väntan på nästa år. Och nästa igen.

Dammen ska städas, dess kanter behöver en del omtanke. Kvistar efter fruktträdens beskärning ska samlas ihop, gräsmattan behöver all hjälp den kan få. Så mycket mossa i år, även här behövs handlingskraft och åtgärdsplan... Viggo leker med sin boll samtidigt som han "måste" hålla koll på fågellivet uppe i träden. Mycket att stå i för en liten tax.

Trädgården skiftar i uttryck när ljus och mörker leker med varandra. Bland de trötta vintergäcken lyser blåsipporna - Anemone hepatica / Hepatica nobilis. Jag fotograferar dem om och om igen.

Och igen.

Vårstädningen av trädgården har börjat. De gröna näten, som nyss innehöll fågelmat, vajar nu tomma i vinden och ska tas bort. Små krukor på bordet fylls med penséer och violer.

Pallkragarna, som har huserat perenner av olika slag, töms för att ge plats åt köksodling.

Händerna blir smutsiga. Handskarna som nyss togs på åker strax av. Det blir alltid så och det är inte handskarnas fel. Det är bra handskar, egentligen väldigt sköna och bekväma. Men ändå, oftast åker de av. Känslan av jord behöver... kännas. Så är det nog. Så mycket på gång, så mycket att göra. 

Skulle behöva - ja, vilja ha - fler trädgårdsdagar nu, men så ser inte riktigt kalendern ut.  Nåväl, igår kunde jag ändå njuta en härlig fikapaus i solskenet. Tog med kameran, gick en runda i trädgården för att återvända till bordet: Klick, klick.

Tallriken känner du kanske igen? Det är Blå Eld, formgiven av Hertha Bengtsson för Rörstrand. Ett uppskattat arvegods. Strax är bullen uppäten, muggen tom. 

Åter på kontoret, gör kvickt ett collage och lägger ut på instagram. 

Ja, jag har börjat använda instagram, som visat sig vara ett givande komplement till bloggen. Härlig inspiration, mest handlar det om bilder och flödet är i ett något högre tempo - känns det som - än i bloggvärlden. Trevligt med både och, att kunna variera uttryck och intryck. Om du vill komma till min instagramsida, klicka HÄR!2 kommentarer:

 1. Jeg kjenner godt igjen hanskene som fort forsvinner av hendene. Jorden må kjennes mellom fingrene, det tror jeg ligger i genene mine. I dag har jeg hatt mange timer i hagen, både opprydning og kaffekos i solen. Fantastisk deilig. Hilsen Anne-Kristin

  SvaraRadera
 2. Underbart med trädgårdsarbete igen, att få se alla fina vårblommor, och att börja med fixandet. Fick en hel del gjort på Påskdagen, nu är det kallt igen.
  Härliga blåsippor.
  Ha det fint!
  Marika

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...