måndag 7 mars 2016

Några fåtal, som då. Sedan fler, som nu.

Först enstaka, några fåtal, som förundrat betraktas varje dag, som . Sedan fler, som nu. Vita droppar överallt, jag unnar mig att plocka många.

Jag sätter glaset, som nu blivit vas, på en lampa och låter ljuset flöda. Snödropparnas blad brukar inte få följa med, men det blev ju rätt fint att de skira blommorna fick grönt sällskap.

Jag tar många bilder på samma. Ljuset och uttrycket varierar.


Ja, och så uppifrån. Jag är inte så lång, får ställa mig på en stol. Är detta galenskap? Snödroppsgalenskap? Kanske.

Nåväl, försöker besinna mig och går ner från stolen. Betraktar blommorna, men blicken fastnar också på bladen som möter vattnet och glaset. I vattnet kulor...

...av något geléliknande. Dessa kulor är mycket små, men så "dricker de" vatten och blir större. De är inhandlade i en blomsterbutik och på förpackningen står det "Water Pearls". Dock, de är törstiga typer, för på morgonen efter kvällen, då bilderna togs, var de stackars snödropparna alldeles uttorkade. Kulorna hade sugit upp allt vatten. Inte kul alls (förlåt, kunde inte låta bli ;o). Lärdom: Kulorna måste ha svällt till max och sedan måste ändå en del vatten finnas över. Så sa ju också expediten, men ibland - rätt ofta - behöver jag lära mig "hands on"... Som tur är bjuder nu trädgården fler snödroppar att plocka.12 kommentarer:

 1. Så vackra bilder! Kul med en lampa under. Om vasen stod kvar på lampan så gjorde kanske värmen sitt till för att vattnet dunstade och kulorna torkade. Har en påse sådana kulor i bra-att-ha-skåpet men har inte testat dem ännu. Vill dock minnas att de skulle ligga i blöt över natten och sedan skulle man ändå ha lite vatten i vasen enligt biträdet.
  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, så skulle det kunna ha varit, men vasen stod inte kvar... Har också en "glödlampa" som inte blir varm i. Nej, det var helt enkelt så att jag stoppade i kulorna innan de svällt färdigt. Nog klokt att ha dem liggandes i blöt - med mycket vatten, de suger upp massor! - över natten. Ja och precis så sas det också, det ska alltid vara ett visst överskott av vatten. Rätt fint med kulorna, såg i butiken att de hade dem "svävandes" i vatten i olika glasvaser med bara enstaka blommor/grenar i.
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Så fina bilder, man får vara snödroppsgalen. Varje vår tänker jag att jag måste ha snödroppar. Tyvärr har jag försökt flera gånger och de vill sig inte riktigt hos mig.
  Ha det fint!
  Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!!! Lite galenskap förgyller allt tillvaron ibland... Snödroppar (liksom vintergäck och en del andra tidiga vårblommare) kan vara svåra att etablera sig. Jag har fått lära mig att man helst ska ha färska lökar, dvs helst "in the green" när man planterar, dvs plantera nu under våren. Så har jag gjort med snöklockorna (som jag fått från en annan trädgård) och det har fungerat.
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 3. Fantastiske bilder av snøklokkene! ha en fin vårdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Här kan det bli språkförvirring: På svenska är snöklockor något annat, det är dem ni kallar klosterklokka (klosterklocka är ett namn jag också hört här i Sverige). Både är så vackra, tyvärr har jag bara några få av klosterklockorna. Än.. ;o)
   Ja, o tack detsamma: Ha det riktigt gott!
   /Katarina

   Radera
 4. Vakre, vakre bilder! Heldig deg som kan plukke de inn alt nå. Her har det snødd uavbrutt siden tirsdag, og jeg er så lei... :(

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, det är en lyx att våren kommit (iallafall en bit) och att kunna plocka in och sätta i vas.
   Stackare, förstår att det är seeeeeeegt! (Det har börjat snöa en del här i Skåne nu, ännu inte hos mig, men det vintervita kan vara på gång. Men det blir ju inte som hos er norröver... Hoppas ändå att du får en riktigt fin dag du också!
   /Katarina

   Radera
 5. Kul att experimentera med ljus och fina snödroppar! :) Har aldrig testat sådana kulor, däremot har jag gammaldags glaskulor från farmor i vasen ibland så stjälkarna står stadigt. Vackert är det hur som helst med de vårblommor som kört igång.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gamla glaskulor är det vackraste. Jag har några, skulle gärna ha fler.. Ja, och visst är det underbart med vårblommorna, hoppas på mildväder... =o)
   kram
   /Katarina

   Radera
 6. Visst är det kul att undersöka och betrakta vad vinklar och ljus gör. Det blir så olika uttryck. Och vackert - underbara bilder. Tänk om väderprognosen håller - då får vi förhoppningsvis en explosion i tillväxten :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, visst är det kul, "same same but different" =o)) LJus och mörker inomhus är svårare än naturen sköter om det utomhus, men roligt att prova, leka. Hoppas på prognosen, SMHI lovar 8 grader och sol idag, delar av kontorsdagen får bli till en friluftsdag, hoppas jag... =o))
   kram
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...