lördag 26 mars 2016

Påskris

De klippta perennerna bjuder likt och olikt. Nu står de framför uthusets fasad, som ropar efter färg. En del slitet är vackert, kallas patina och ger en känsla av tid som gått och komma skall. Sådant signalerar inte väggen, utan den ser mest trist ut i en väderlek som inte heller är så rolig. En varm vårdag, kanske en försommardag, ska väggen målas. Men just nu småregnar det, jag fryser och hänger fort upp små ägg på kvistarna, som nu blir till ett påskris.

Äggen är av trä, jag har målat dem. Kanske skulle jag ha gjort mönster, men riset i sig rymmer variationer... Det kanske kan kännas lugnt såhär. Dessutom passar detta pyssels svårighetesgrad mig perfekt. Jag roar mig med att blanda några av färgerna, nya kulörer uppstår. De nymålade äggen får torka på grillspett i en kruka. De ser ut som klubbor med smak av citron och lime. Sedan klister (som tål väder och vind) i hålen och vanligt trädgårdssnöre däri.

Då jag hänger upp äggen ser jag att en av nyanserna blivit lik den som husets snickerier är målad med. Mitt påskpynt verkar mer genomtänkt än vad det är.

Gråväder, gråväder... Undrar hur påskriset ser ut i sol, hur äggens färger blir i ett annat ljus. Blickar upp mot himlen, men nej. Ingen sol i sikte. Än.

Nåväl, det är fortfarande tidig morgon, dagen har knappt hunnit ta sin början. Kanske sol, kanske inte. Hursomhelst, det är påskafton och jag passar på att önska:

GLAD PÅSK!


8 kommentarer:

 1. Så flott påskeriset ble! Tenk å kunne bruke de visne staudekvistene til noe så fint! Lurt å blande fargene så du fikk farger med slektskap. Jeg håper også på at solen skal komme fram, men vinden er kraftig i dag, så det vil uansett ikke være dagen for kaffe i hagen. Riktig gos påske til deg fra Anne-Kristin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Skoj att blanda färger, se vad det blir. Ja, så får det vissna kvistarna ännu ett liv, men efter påsk har de gjort sitt.
   Hoppas vinden stillnade och solen visade sig. Om inte igår, så kanske ändå idag... ;o)
   Fortsatt härlig påsk!
   önskar
   Katarina

   Radera
 2. Fint påskpynt hos dig och den där gröna kulören låg nog där bak i minnet hos dig och väntade på att göra sig påmind igen.
  Hoppas solen skiner hos dig nu.
  Önskar dig en fortsatt fin påsk!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, så kan det vara... Kulören som går mer mot gult påminner om trädgårdsmöblerna... Ja, så antingen är jag säker och fast i min smak eller... bara tjatig, fniss... ;o)
   Solen visade sig igår och såhär i morgonstund har den också vaknat... Hoppas detsamma hos dig!
   Fortsatt härlig påskhelg!
   kram
   Katarina

   Radera
 3. Ibland är patinan så vacker och prydd med påskfägring blir det riktigt inbjudande vackert!
  Hos oss blåser det milda sydvindar och solen tittar fram då och då - än så länge, ska jag tillägga.

  Ha en fin fortsättning på påsken!
  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Hoppas påskdagen blev en dag med trevlig väderlek
   God fortsättning!
   önskar
   Katarina

   Radera
 4. Högkvalitativ piffning :) Glad sista påskdag!

  SvaraRadera
 5. Tack! =o))
  Ja, och tack detsamma!
  önskar
  Katarina

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...