måndag 11 juli 2016

Det ångrar jag inte

Den får mig att tänka på balett, en långsam och gracil rörelse som känns självklar. Som gjordes den utan ansträngning, utan tyngd. Utan effektsökeri, därför så... effektfull. 
Estnisk vitlök, ormlök  - Allium sativum.

Står där och fångar - fångas av - solen. Ett av trädgårdens alla fynd från växtmarknader jag besökt och inte kommit tomhänt ifrån. Säljaren sa att den skulle bli vacker, inte alls behöva gömmas bland köksträdgårdens ätbarheter, som förvisso också kan bära yttre skönhet. Nej, den skulle kunna dansa (nja, just det ordet valde hon nog inte, men livets alla detaljer behöver väl inte vara helt sanna, eller?) bland blomstrande perenner och andra i trädgårdens finrum. En vitlök som kan allt det, tänkte jag smått undrande men inte tvivlande, då säljaren var bekant och erkänt kunnig. Jag slog till. Det ångrar jag inte.7 kommentarer:

 1. Wow, vilken häftig lök. Den udda formen gillar jag. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, visst är den speciell! Vet inte hur den kommer att utveckla sig, ska bli spännande att se...
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Cool! Man ska lita på försäljares rekommendationer (i alla fall på växtmarknader). Då brukar man komma hem med roliga växter man inte hade en aning om att man ville ha. :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är den cool, speciell... Just på växtmarknader brukar det finnas många kunniga säljare. Just denna har jag handlat av flera gånger förr och hon brukar guida mig rätt. Nej, inte tomhänt därifrån... ;o)
   kram
   Katarina

   Radera
 3. Javisst dansar den balett och vem kan beskriva skönheten bättre än du! Mina skulle man kunna säga marscherade på rad innan jag knockade dem genom att tvinga ner dom mot marken för att ge näring till löken. Känner mig verkligen som en brutal buse just nu.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack, tack!
   Ditt tillvägagångssätt kan ju onekligen låta rätt brutalt, fnissar då jag läser, men så klokt. Här har jag mycket att lära mig, där jag leker odlare medan jag låter tankarna flyga iväg. Fast... just denna är lite för vacker för att "brutalisera", men har på bild sett sådana som mer - som du skriver - marscherar - och dem skulle jag inte tveka att knocka. Tror jag. ;o)
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 4. Mmm.. den ser ut att dansa. Nyttigt som passar i rabatten är kul. Och det är väl en stor behållning med växtmarknader - saker smyger in nästan omärkligt. Det händer, det blir :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...