lördag 23 juli 2016

Sommarmorgon före sommardag

Sommar, sommar, sommar... Från tidig morgon till sen kväll, natt. Sommarnatt med öppna fönster, luften som letar sig in är inte kall, men ändå svalkande. Lakan som doftar av att ha torkat utomhus, något speciellt med det. Nu vaknar fåglarna, de mindres kvitter blandas med de störres kraxande. En bildörr slås igen, någon startar motorn och kör iväg. Mer berättar inte ljuden, inte vem och varthän. Så hörs "bara" fåglarna igen.

Morgonljus. Den blå bolltisteln - Echnops bannaticus 'Taplow Blue' är anslående i såväl form som färg. Här bland trädgårdsstormhatt och gräsfibblor. Lavendelrundeln i bakgrunden.

Bland ligustern, som planterades i våras, blommar nu en stor vallmo. Kanske ett av de frön jag tidigare sått på annan plats i trädgården eller något (någon?) som följt med en planta. Hursomhelst  är den varmt välkommen.

De rengjorda krukorna torkar på kökstrappan. Nu redo för nya äventyr.

Möten uppstår. Som här den röda solhatten - Echinacea purpurea 'Magnus' - och ett blomsterbi.

 Humlan och den vita stormhatten - Aconitum napellus 'Album'.

Vilken skön morgon det är! Nu något senare, fler ljud från människor. Men fortfarande råder stillhet i staden såhär en sommarmorgon före sommardag.10 kommentarer:

 1. Härliga sommarbilder :) Här har vi det för varmt ! puh ! När temperaturen visar över 30 grader klockan nio på morgonen vet man att det åter blir en sådan där dag när man inte orkar göra någonting alls utan bara får hålla sig i skuggan för att undvika värmeslag ! Här läggs kraften på kvällstid när man måste vattna precis allt om det ska överleva:( Inte en droppe regn på två veckor nu sätter sina spår.Till och med träden slokar :(
  Ha en mysig lördag !
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, det har varit varmt, nu lite svalare... Om än varmt. Torrt, torrt... Under dagen söka skugga, ta det lugnt. Njuta av att göra Ingenting! ;o)
   Fortsatt härlig vecka!
   kram
   Katarina

   Radera
 2. Sommarljuset är så vackert i dina bilder, inte minst de på stormhatten. Det är en skön tid nu. Tid att både vara och fixa i lugn och ro. :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! =o)) Instämmer, en underbar tid nu... Värmen tvingar oss att slå ner på takten, bara vara.
   kram
   /Katarina

   Radera
 3. Dina mornar i trädgården är så njutbara och härliga! Älskar att smyga upp knappt innan trädgården har vaknat, äga sina tankar, sin tid och bara njuta.
  Allt gott och kram
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Ja, visst är det en speciell stund, ett tillstånd för både vila och (hm, kanske i?) upptäcksfärd. Lugn och ro, som om vi vaknar tillsammans med trädgården...
   Ha det riktigt gott!
   kram
   /Katarina

   Radera
 4. Du har sånt fantastiskt vackert ljus i alla dina bilder. Älskar att betrakta dem! Önskar dig allt gott i ditt paradis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Så roligt att du uppskattar dem! Jag tackar för ljuset och skuggorna som skänks, den leken skapar ständigt nya uttryck, intryck. Det är en fantastisk rikedom som bjuds. Ja, och kameran fångar ibland några... ;o)
   O tack detsamma: Allt gott till dig också!
   kram
   /Katarina

   Radera
 5. Underbara bilder av sommarmorgon! Jag är lite för seg men plötsligt känner jag mig lockad att ge mig ut tidigt, i tid. Ibland tänker jag att jag borde ha en hund... Någon som drar ;)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det där med hund hjälper... Ska släppas ut och då är det liksom läge att sätta igång kaffebryggaren. Medan den gör sitt, en runda. Sedan hamnar jag ofta i soff- eller sängläge igen och så blir det en långsam morgon som får ta den tid den tar. Som nu, i skrivandets stund. Hundutsläpp vid 7-snåret, nu snart halv tio och fortfarande finns kaffe kvar att njuta ;o)
   kram
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...