tisdag 6 september 2016

Septembermorgon

Vaknar sent. Men det är ingen fara, för även om dagen rymmer Uppgifter, så finns det inga exakta klocktider att ta hänsyn till. En frihet i detta, men också lätt (för mig) att skjuta upp och fram till ett sedan. Som strax blivit kväll. Så ska jag inte göra idag. Men en liten stund - inte lång, men inte heller alltför kort - kan jag unna mig. Går runt med kameran i hand. Ljuset är vackert, leder mig att stanna upp vid bordet en stund. 

Lavendelrundeln, kärleksörterna... I bakgrunden kermesbäret framför och under päronträdet, vars grenar dignar av frukt. Den låga buxbomshäcken, där bakom gräsmattan.

Det är härligt med päron- och äppleträd, men fallfrukten kan bli lite väl mycket. Som här i och vid dammen. 

Den vita hängpimpinellen - Sanguisorba tenuifolia 'Stand Up Comedian - hamnar ofta i fokus och på bild. Men den är värd att betrakta och i detta ljus syns de röda inslagen bland grönt och vitt. 

Småplantor av vita luktärter såldes, en av krukorna visade sig innehålla en annan. Jag har alls inte lyckats med luktärterna i år, tanken var att de skulle smycka armeringsnätet på frodigt vis. 

Tillbaka mot huset, står på kökstrappan och blickar ut. Stockrosorna visar mest fröställningar nu.

 Men enstaka blommor finns också.

Morgon. Dagg. Ljus.

Som i skrivandets stund blivit till förmiddag. Oj, vad tiden kan gå fort. Ibland. Början av september, hoppas månaden inte springer iväg alltför fort, utan fortsätter bjuda värme och sol. Som idag.

8 kommentarer:

 1. Underbara bilder som vanligt ! :D Ja, vi hoppas på att september blir solig och varm med en samtidigt klar och härlig luft så att sommarkänslan vill dröja sig kvar ännu en stund !
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, och vilken fantastisk september som bjuds... Nu lockar solen och mildvädret, vill ut! Om en stund, om en stund...
   kram
   /Katarina

   Radera
 2. Fallfrukt i dammen känner jag igen. Varför lade jag den under ett fruktträd... pimpinellen är så vacker på din bild! Hoppas timmarna, sysslorna och du kommer överens idag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Pimpinellen är underbar, en (hm, av flera ;o) ) favoriter... Damm under fruktträd, ingen jättebra idé. Men ville ha trädens strilande av ljuset o här i trädgården finns bara tre och alla frukt. Så det blir till att fiska upp och fiska upp. Sedan, ja, redan, simmar löven runt... Ja ja ja.
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 3. Mmm känner igen det där, precis som Alfons jag-ska-bara... Hoppas sysslorna blev gjorda och att tiden fanns att njuta av kvällen.

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...