fredag 1 april 2016

Å ena sidan... Eller: Att (inte) låta mig luras =o))

Ska jag? Jag har bara en planta och även om den bjuder flera blommor tvekar jag. De står inte lika länge inomhus, det som är nu skulle onekligen bli mer kortvarigt. Fast om jag plockar kommer jag att glädjas åt dem här på skrivbordet, det vill säga inte lika länge, men ändå inte mindre. Kanske till och med mer, då jag kan låta blicken glida från papper och datorskärm till den lilla buketten nära inpå. Jag går ut, plockar några, men bara några få. Känslan är både och, en annan upplevelse då jag plockar scillorna, där de blå snart finns i överflöd och de vita finns i ett betryggande flertal. 

Jag sätter dem i ett en liten burk gjord av saltglaserad keramik. 

Jag vänder och vrider på buketten. Olika vinklar, fram- och baksidor - om nu blommor har sådana -blir synliga. Blåsipporna blomblad verkar nästan transparenta i ljuset.

Har jag inget vettigare att göra? Jo, det har jag, så du vet. Jag vet också, men låtsas om ingenting då jag kikar på bilderna jag nyss tog. Undrar hur buketten skulle se ut i glas, kanske ett lättare uttryck. Jag "inser" att jag "måste" prova.

Morgon har blivit förmiddag. Solen strålar in genom fönstret, himlen är alldeles blå.

 Vilken dag det är!

Fredag den första april. Jag skulle kunna tro att det är omöjligt att stänga av datorn och lägga undan pappren, omöjligt att välja utomhus framför inomhus. Men så lättlurad är jag inte. Eller är det kanske så att jag lurar mig själv då jag väger för- och nackdelar, ja, ni vet de där å ena och andra, för att komma fram till ett svar som passar här och nu. Kaffe i termos och macka i paket. Viggo väntar redan vid dörren...

Fler inlägg, se länk!
23 kommentarer:

 1. Jag är precis likadan! vill plocka in men funderar fram och tillbaka och tycker att jag nästan snuvar trädgården på något!
  Jättefina bilder!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, en del av dem som inte finns så många av... Då kan det kännas svårt att plocka, nästan brottsligt, vilket ju är galet, men troligtvis en del av den trädgårdsgalenskap som vi smittats av och delar =o))
   Allt gott!
   kram
   Katarina

   Radera
 2. Men vad härligt! Mysigt med vårblomor inne, och sånt härligt väder ni haft!! Här har det varit runt 1-2 plusgrader och tidvis lite snöfall, men ingen snö som lämnade synlig. Men ändå, ruggigt!! Jag trotsade ändå vädret och åkte iväg och handla penséer som äntligen kom till butiken igår!
  /Kitty

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Underbart väder här! Ja och så skönt att snön inte stannade ändå. Vädertrots är ibland ett måste, härligt med penséer. Nu håller jag tummen att vädret sköter sig överallt... =o)
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 3. Haha, skulle aldrig våga plocka mina stackars blåsippor... för mig är det svårt att plocka vitsippor. Känner mig som en usel människa när jag måste slänga ut de vissna efter bara några dagar.
  Ha en härlig helg /Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här är vi nog både lika och olika. Känner mig kanske inte usel, men svårt var det. Fast härligt att ha dem inne, även om jag vet att de inte kommer att hålla länge till. Lösningen måste bli fler plantor i trädgården... =o))
   Tack detsamma: En riktigt härlig helg!
   önskar
   Katarina

   Radera
 4. En nydelig vårbukett! Min regel er at det alltid skal være minst fem blomster tilbake når jeg har plukket. Håper du fikk en fin tur! Hilsen Anne-Kristin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Åh, jag följde din regel utan att veta om den... Där var många fler än fem kvar, vilken tur! ;o) En underbar utflykt där det var riktigt varmt där den kalla vinden inte nådde.
   Ha det riktigt gott!
   /Katarina

   Radera
 5. Det første bildet var også fint, men det siste bildet er jo magisk! Glassvaser er absolutt finest til buketter synes jeg. Nydelig bukett også :)
  Ha det godt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Ja, olika uttryck beroende på vas/glas, men också ljuset som senare på dagen var härligt solsken...
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 6. Har så få, så de får stanna kvar ute i trädgården, men din bukett är fin. Visst skall man passa på att njuta, snart har de blommat över både ute och inne.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, visst tvekade jag... Har inte många alls, men kände att det just i år var tillräckligt för några klipp. Inte många klipp, vågade inte fler...
   Tack detsamma: Fortsatt fin helg!
   önskar
   Katarina

   Radera
 7. Åh, det finnes lite som er så trivelig som å plukke inn de aller første vårblomstene :)
  Og ta seg tid til å pusle litt rundt dem. Nyte!
  God helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det härligt! Något som jag saknar under vintermånaderna, inte alls samma sak med "köpeblomster"...
   Tack detsamma: Fortsatt god helg!
   önskar
   Katarina

   Radera
 8. Verkligen olika uttryck med keramik och glas. Jag är usel på att plocka buketter så jag slipper överväganden, haha.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, väldigt olika... Nä, men är du verkligen usel? Vem säger/tycker så? Nej, jag tror att alla - verkligen alla! - kan plocka in blomster och sätta i vas, glas, urna, krus, burk, kopp, mugg eller vad det nu än är. En enkel, några av samma, några olika ibland. Det kan inte bli "fel". Alltid "rätt" så länge du själv uppskattar det du gör och ser. HEJA!
   kram
   Katarina

   Radera
 9. De små allra första buketterna är bara för söta! och i saltglaserat! Kan ju inte bli bättre. Fortsätt njut våren. Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! O tack detsamma! =o))
   Ha det riktigt gott!
   kram
   Katarina

   Radera
 10. Jag är också "usel" - fast jag tröstar mig med att dom är vackrast när dom står där ute i naturen och lyser upp allt det bruna. Fast det är så att jag har lite svårt att plocka in blommor, vare sig dom är från mina rabatter eller från naturen. När det gäller blåsippor är det löjligt, för dom växer verkligen i överflöd här på Gotland. Det bara kryllar av dom.....
  TREVLIG SÖNDAG
  Susie

  SvaraRadera
 11. Kryllar av blåsippor.... ÅH! AH! OH! Så underbart det måste vara. Här i trädgården har jag en endaste liten planta, som jag hoppas ska sprida sig, men den verkar inte alls pigg på det. Än. Tillägger ett förhoppningsfullt "än". Hursomhelst, jag plockar gärna in blommor, men de som är i fåtal får allt stå kvar... Tack detsamma: Ha en riktigt trevlig söndag!
  /Katarina

  SvaraRadera
 12. Lite orolig där en stund med andas ut när jag läser om termos och smörgåspaket :) Jag njuter av din blåsippa och tänker som du att den gör sig mycket bättre i glas. Är på tjänsteresa så i år missar jag nog hela vårsippsblomningen i reservatet hemma vid :( Då har en bukett som din glatt fler än dig.

  HA en härlig helg! Kram, Carina

  SvaraRadera
 13. Inget är som de första små vårprimörerna, att få gå ut och plocka en liten bukett och sätta den på bordet i ögonhöjd så man kan njuta riktigt ordentligt. Det gäller att ta vara på de vackra dagarna:-)
  Titti

  SvaraRadera
 14. Härliga bilder . När man tar in en bukett så är det så mycket enklare att se hur de verkligen ser ut när man har dem nära :)

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...