tisdag 22 mars 2016

Nu gäspar vintergäcken och krokusarna vaknar.

Nu gäspar vintergäcken, de som för en stund sedan bar nyhetens behag. Tiden går fort. Ibland. Snödroppar och snöklockor bjuder fortfarande pigg blomning, medan krokusarna börjat vakna och öppna sig mot solen.

Några av de tidiga narcisserna - de klassiska påskliljorna - är på gång.

I pallkragarna trängs vårblommande lökväxter med övervintrade perenner, som ska planteras ut i rabatter och krukor. Sticklingarna - av bland annat fikon och rödbladig fläder - visar liv. Det är dags att vårstäda och göra plats för köksodling.

Förutom allt som finns att göra, fixa och dona med, så mycket på gång, att se och upptäcka. Att följa de första tecknen på liv till nästa skede och nästa igen. Igår såg jag några scillor som visade lite, pyttelite blått. Sedan lade jag märke till... Undrar om... Kanske har... Ännu en trädgårdsrunda tar sin början.14 kommentarer:

 1. Så härliga bilder du bjuder på! För några år sedan hade jag mängder med vintergäck, men iår är de nästan borta. Vad kan sånt bero på? Hur som helst vill jag ha fler igen. Det inser jag nu när jag ser dina bilder.
  Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Det låter konstigt, vad kan ha hänt med vintergäcken? Finns det olika sorter? (Om du vill kan jag gräva upp en liten tuva och skicka dig... Bara hojta.)
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Kjempe nydelige vårblomster.

  Vivi

  SvaraRadera
 3. Jag såg också i går att vissa snödroppar nu börjar gå mot sitt slut. Men det har varit en lång snödroppssäsong så jag är mycket nöjd. Nu ser jag också fram emot nästa omgång lökväxter, även om mina inte har kommit lika långt som dina (förutom i växthuset, men det är ju fusk).
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha! Nej Elin, det är inte fusk! Eller iallafall inget dåligt fusk, skulle gärna ha ett växthus och få känna färg, form och doft av ditt och datt lite tidigare än vad det riktiga utomhus bjuder... En lång snödroppssäsong, helt underbart!
   kram
   /Katarina

   Radera
 4. Hei!
  Flott å få våren litt på forskudd. Dette gleder jeg meg til. Her har snøklokkene akkurat startet.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite dubbelt det där, härligt att vara "tidigt ute", men också underbart att ha snöklocks- och snödroppstid nu. Underbara, njutbara...
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 5. Åh denna ljuvliga vårens tid! Så också att vintergäcken börjarxatt tacka för sig och andra ta dess plats☺
  Kram Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det en resa, en ljuvlig sådan. Vårvärmen låter vänta på sig, verkar det som. Men nu, just nu i skrivandets stund, visar sig solen! Härligt!
   kram
   /Katarina

   Radera
 6. Njuter dina härliga vårbilder för fullt tillsammans med morronkaffet. Visst har vi haft ljuvliga dagar det sista :) Såg också att vintergäcken börjar anta mörkare toner och att andra saker är på gång.... Spännande tider.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Morgonkaffe (omgång två, eller är det kanske tre?), snudd på förmiddagsdito... ;o) Det är en härlig tid! Vintergäckens gula blir mörkare, dess grönska täcker marken länge, som en matta under andra vårblommare..
   kram
   /Katarina

   Radera
 7. Hvor smukke billeder af din skønne have. Ja det er forår og alt komme dejligt frem af jorden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! =o))
   En fantastisk, ja, magisk tid. Härligt!
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...