tisdag 3 juni 2014

Når över linje och nuddar text

Solen gassar på Malmö Garden Show i Slottsträdgården. En snabb runda i utställningen innan stängningsdags skildrades i förra inlägget. Nu några nedslag i själva Slottsträdgården. Det är en varm dag, en solig dag. Ljuset är skarpt och gör inte miljöerna rättvisa. Bilden nedan är egentligen för stor, men ibland är en känsla större än en kolumn och måste så få vara.

Vallmo, vallmo, vallmo. 

Slottsträdgården ligger mitt i Malmö. Staden är nära inpå och har sedan flera år präglats av byggprojekt. Malmö växer.

Slottsträdgården består av flera trädgårdar med olika karaktärer. Kaféet i bakgrunden, en favoritplats för många malmöbor. Sillmackan, jag säger bara sillmackan... =o))

På ena hållet gränsar Slottsträdgården mot Malmö museum, på andra sidan fortsätter trädgården över i Slottsparken för att bli till Kungsparken. Sedan är det inte långt till Pildammsparken... Malmö är verkligen parkernas stad. Nej, jag jobbar inte på turistbyrån, men det borde jag kanske, hi hi.

Några nedslag.

Om man är medlem i Slottsträdgårdens vänförening kan man köa för att kanske så småningom få tillgång till en odlingslott här.

Som sagt, bilderna gör inte Slottsträdgården rättvisa. Det skarpa ljuset denna dag gör färgerna svåra att fånga. Så tänk vackert och så tänk lite vackrare ändå. Det är en trädgård som inte verkar låta sig begränsas, här ryms en mångfald av uttryck och det är snarare än känsla av att vara i vardande än att betrakta något som är alldeles färdigt. Den första bilden sträcker ut sig, når över linje och nuddar text. Det är nog ingen slump att detta sker just i ett inlägg som handlar om Slottsträdgården.


16 kommentarer:

 1. Detta är Malmös absolut bästa ställe tycker jag. Alla kategorier! Du kan anställa mig på din turistbyråfillial :-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, du är anställd! Tänk bara inte på lönen, utan tänk istället på vad roligt vi skulle ha... och dessutom göra en massa nytta, oj oj oj! =o))
   kram
   Katarina

   Radera
 2. Vackra bilder. Hade inte möjlighet att besöka varken MGS eller Slottsparken i år. Men jag förundras över kolonilotterna, att odlingarna får vara ifred om de nu får det och vattningen. Jag såg inget vatten när jag var där.
  Kramen Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ditt kuvert kom idag!!! Tack, tack, tack! =o))
   Ibland då jag promenerar genom Slottsträdgården, försöker ofta välja den vägen till/från centrum, så är vattenslangar utrullade. Om trädgården och lotterna får vara ifred? Det verkar gå rätt OK, men jag vet inte egentligen, utan det är bara mitt inryck. Hursomhelst en oas. Ja, och nu så glad för ditt paket, provisorisk plantering inför riktig, där rätt förutsättningar ska försöka skapas. Tack för så goda råd!
   Kram
   Katarina

   Radera
 3. Åh Katarina så många vackra bilder! Du har ett gott öga för motiv.
  Håller med, Slottsträdgården är verkligen en härlig plats!

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Blir glad av din generösa kommentar!
   Ja, och instämmer i det du redan håller med om =oP: Slottsträdgården har Det!
   Kram
   Katarina

   Radera
 4. Dina bilder ser ut att vara tagna någonstans i glesbygden inte mitt i storstadsdjungeln. Underbart med vallmo på en äng:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis så är det. En känsla av landet i staden... En plats att vila i.
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 5. Haha... ..ja ibland är det ett måste att tänja på och gå över gränserna. Tur att du gjorde det med vallmobilden. Lyckas aldrig med den sorten av vallmo - antagligen har jag varit på tok för generös med näring genom åren. Kul att följa med på din vandring genom trädgården. Det går inte alltid att hitta optimalt ljus men för din promenad var det helt rätt. Tycker att en del bilder ska vara så...

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Inte heller jag har lyckats med vallmo, har några plantor på gång, men det vet i sjutton om det kommer att gå... De ser ynkliga ut, men flyttades i våras.
   Det är sant det du skriver, det bländande ljuset förmedlar - förhoppningsvis - den stunden som faktiskt var.
   kram
   Katarina

   Radera
 6. Så vakkert det er der, og så flotte bilder du har tatt! Der hadde jeg gjerne godt rundt i noen timer... :-)

  Ha det godt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, är du i Malmö så... =o)
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 7. hej, älskar dina bilder och älskar verkligen de blommor du visar! Visar hur blommor på sommaren ska se ut och hur jag vill att det ska se ut i min trädgård. Underbart!
  Vi borde inte jobba nu - bara vara o hinna njuta!
  Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack!
   Instämmer! Nu kommer iallafall långhelg, då flera av oss är lediga.. =o))
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 8. De soliga ögonblicken måste också fångas och i lyckades sååå fint. För ett ögonblick var jag där, kunde känna den varma vinden i mitt hår och se mina glassugna barn springandes i parken på väg till caffét..... Hoppas det kan bli verklighet i sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Så härligt att höra att du "var där" =o)). Ja, det är en härlig plats. Hoppas du får möjlighet att besöka den i sommar.
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...