måndag 9 juni 2014

Före, före, före och... nu.

Jag vill inte skriva före och efter, för efter har inte inträtt ännu. Jag väntar och väntar, men eftersom jag är en tålmodig typ, har jag naturligtvis inga problem med att vänta. Hm. Det kala planket börjar så sakteliga kläs...

Det var då april blev till maj som planket byggdes. Bild från den 30 april, det är före planket. Ett lågt staket står där, det håller hunden inne/ute. Grannens mycket glesa syrénhäck ska tas ner och en vägg  skapas. Det blir skönt att få en lugn bakgrund till den egna täppan.

Så byggs då planket. Växterna fick grävas upp och ligger där huller om buller.

Bilder från den 4 maj. Jag har börjat att plantera och försöker mjuka upp det fyrkantiga med grönska.

Nyss en morgonrunda. Planteringen gjordes för drygt en månad sedan. Nu har aklejorna blommat över, även humleblomstret visar fröställningar.  Förmodligen kommer en del växter att flyttas lite hit och dit. En del står fel, en del behöver mer plats. Den öppna marken ska jag nog täcka med bark, en mjuk känsla. Väggarna, ja, de där väggarna ska jag vänta på. Se fram emot. Komplettera med fler klättrare, jag har fler plantor av murgröna och vildvin som väntar på att planteras. Kanske skulle några ettåriga snabbklättrare kunna hjälpa till... Någon som har tips? (Läget är halvskugga.)

Jag står i "lunden" och kikar mot "tjärnen". Va? Alltså, jag står i hörnan och ser dammen. Kanske bygga en liten bänk här, så att man kan slå sig ner...

Strax intill den runda gräsmattan, som jag nu vårdar ömt i strävan att få den där täta gröna mattan.

Ibland är det trevligare att ha annat i fokus =o))

Ja, detta en liten hörna i trädgården. Planteringen längs med planket är inte alls klar. Det är ett långt plank och jag funderar på att försöka bryta av linjen med hjälp av något. Kanske buskar, skulle kunna vara bärbuskar eller iallafall något som doftar gott. Kanske ett litet träd eller till och med två. En liten bänk som är delvis gömd i grönska, något som inte syns direkt, men får upptäckas... 4 kommentarer:

 1. Hei! Inspirerende å se. Liker så godt planlegging/tanker om bed. Vakkert er det hos deg. God kveld! Anne

  SvaraRadera
 2. Å du har en härlig tid med planerandet! Allt är möjligt! Jag tycker att träplanket är så vackert i sig där i halvskuggan och framhäver dina växter på ett väldigt fint sätt. De gröna väggarna som du vill ha kommer att bli fint och tills dess så ser dina växter krispigt fräscha ut mot bakgrunden.
  Om du vill ha grönt fort så skulle du kunna sätta sockerärtor i år! Växer snabbt, fint frodig och väldigt söta blommor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack!
   Sockerärter... vilken bra idé! Grönt, vackert och gott!
   Jag testar! Tac för tipset!
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...