lördag 14 juni 2014

Charles de Mills

Rosornas tid. Nej, inte krig. Utan tid. Nu blommar den och den och... I rosenhäcken är det framförallt Charles de Mills som fångar min blick. Och näsa. Det är en gallica som är vacker på många vis, framförallt blommornas form och färg. Den doftar. Härligt med rosor som doftar. En nackdel är att grenarna är något veka för att bära upp blommorna. Jag binder upp den och låter det närliggande päronträdet hjälpa till.

Bäcktisteln - Cirsium rivulare 'Atropurpureum' står på andra sidan gången bakom (ja, här framför) buxbomshäcken. Buxbomen skapar förhoppningsvis lite lugn och struktur i virrvarret. Tisteln och rosen samtalar väl med varandra.

Jag backar med kameran, nu syns allium, mörk stjärnflocka, brunnäva, kärleksört etc. Till höger skymtar gräsmattan bakom kermesbäret.

Vid rosens fötter den lilla flocknävan - Geranium 'St Ola', en utmärkt marktäckare. Nedan ur fokus, suddig, det är ju rosen det ska handla om, men...

...det känns onekligen orättvist att lilla nävan inte ges en chans att visa upp sig. En annan vinkel, se här!

Lyfter blicken där jag står på gräsmattan. 

I den lilla lilla trädgården... Ja, här pratar alla med alla. I bakgrunden kan den mörkt röda stjärnflockan anas. I förgrunden en gräsmatta som är... gräslig, fniss. Nej, kunde inte låta bli. Hursomhelst, den är - ett av - sommarens projekt. Den ska göras tät och fin. Den ska återta sin runda form. Den ska... Ska den!

I häcken slingrar sig också en kaprifol, den visar än så länge endast grönt. Charles de Mills visar flera blommor och än fler knoppar.

Varje blomma är ett underverk.

Charles de Mills möter den ljusare rosa Geshwinds Nordlandsrose, som...

...i sin tur möter... Nej, nu skulle det handla om Charles de Mills, som nu lyser och doftar där den står i rosenhäcken. Försommar har gått mot sommar med raska steg, tempot är nästan för högt. Se där! Se här! Se... och dofta! 6 kommentarer:

 1. Så snygg han är! Jag har kikat på den rosen, men jag köpstopp när det gäller rosor:)
  Tack för tipset om nävan, gillar nävor jättemycket.
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, han är vacker! Hm, det där köpstoppet har väl en slutdatum, tänker o tror jag, fniss... =oP
   kram
   Katarina

   Radera
 2. Så fin färg han har den gode Charles när man ser honom bland allt det gröna! Jo jag har allt kikat på den jag också. Men hittills har jag inte någon av mina trädgårdar varit bra för rosor. Men dina kombinationer pratade härligt med varann.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Mm han behöver grönskan för att komma till sin rätt, tycker jag. Fast det tycker jag nog om de flesta rosor, ja, blommor. Grönskan behövs. Stödjer "samtalet" växterna emellan =o))
   kram
   Katarina

   Radera
 3. Åh vilka kompisar charles de mills och Geshwinds Nordlandsrose!!! Tack för ros inspirationen.

  SvaraRadera
 4. Tack själv! Ja, och nu varit inne hos dig och lockats av fler nävor =o)
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...