onsdag 13 april 2016

Nu börjar det!

Trädgården flyttar in... Eller är det kanske inomhus som flyttar ut. Förmodligen både och, gränserna suddas ut. "Nu börjar det!" sa grannen i helgen, då hon hängde ut den nytvättade bomullsklänningen på tork. Ja, nu börjar det, tänker jag då jag ägnar så gott som hela lördagen åt att fixa och dona i trädgården. Jag blir inte klar, jag blir aldrig klar. När eftermiddag nuddar vid kväll, plockar jag en bukett. En trädgårdsbukett, där likt och olikt leker med varandra och ljuset, som strilar in genom fönstret. 

Bukeetten glittrar i eftermiddagens starka sol.

Men är kanske ändå allra vackrast...

...i den tidiga kvällens mjuka ljus. Något speciellt med tillvaron där och då. Här och nu? Onsdag morgon, det regnar...16 kommentarer:

 1. Hei!
  Nydelig. Man merker hvor viktig lyset er. Lyset løfter frem fargene.
  God vårdag! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, visst är ljuset viktigt. Och mörkret. Lyfter fram och döljer, det är fascinerande.
   Tack detsamma: Hoppas på ännu en fin vårdag!
   /Katarina

   Radera
 2. Vakker bukett ! Det er deilig med lysere kvelder, og lyset i bildet var fint.
  Her er det fortsatt fint vær..
  Nyt våren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är fantastiskt nu hur den sena eftermiddagen och tidiga kvällen är ljusa, snarare en del av dagen än natten. Så var det ju inte nyss..
   Tack detsamma: Go' vår!
   /Katarina

   Radera
 3. Så vakker bukett du har plukket! Det er mye fint hos deg nå i hagen ser jeg. Her er alt mye senere, men det blir bedre her også. Flott lys i bildet ditt, ja!

  Ha det godt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, nu visar sig allt mer, fler. Härligt att våren gör framsteg hos dig också, för visst behöver vi ljuset och njuta allt som hör våren till.
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 4. Så vackra bilder! Ljuset är underbart!
  Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Fantastiskt ljus då den sena eftermiddagen blir kväll. Något speciellt med den stunden...
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 5. Vilken härlig tid det är nu, att bara gå ut och plocka in en bukett...ljuvligt! Solljuset gör något med hjärnan, man blir så glad och pigg och får lust att fixa och dona utomhus. Jättesöt liten bukett!
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är verkligen en härlig vår som nu bjuds... Lusten att vara utomhus, göra ditt o datt är stor, allt och alla verkar piggare =o))
   kram
   /Katarina

   Radera
 6. En vacker vårbukett. Den lilla söta tulpanen köpte jag igår, skall planteras i mitt nya projekt under mina stora träd. Tanken slår mig, kommer de att bli rådjursmat?
  Ha det fint / Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Tulpanen är en favorit, skulle gärna ha fler... Blir jättefint under träden. Rådjursmat? Hm, de är ju minst sagt sällsynta här i stan, så vet inte. Men visst är det väl så att tulpaner "väcker" deras aptit, eller?
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 7. Visst är det underbart med dessa första små och låga trädgårdsbuketter! :-) Och de pigga färgerna som man så väl behöver nu. Tack för du delade denna söta godispåse ;-) Önskar din många fina vårstunder i din härliga trädgård. /Carolin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv, blir glad av din härliga kommentar.
   Ja, nu är det lustfyllt att plocka små buketter av det som trädgården bjuder. Färgerna och formerna. Även dofterna finns med och leker.
   Ha det riktigt gott!
   /Katarina

   Radera
 8. Härligt! Jag har fortfarande för få blommor i trädgården för att plocka in buketter. Jag får njuta av andras så länge! Älskar den mittersta bilden där narcissen syns lite bakifrån!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, det där kan vara ett dilemma och ibland kan det kännas svårt, omöjligt, att plocka om det bara finns ett fåtal av någon. Just den bilden, narcissen som vänder sig bort från kameran, är en egen favorit. Det är som om blomman är i rörelse med sin böjda stjälk...
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...