fredag 29 april 2016

Rosa möter brända toner

Blommig fredags tema är idag Drömmar om rosa. Trädgården vimlar inte precis av rosafärgat just nu, men bland penséer och violer finns Viola Sorbet 'Antique Shade', som har en del rosa inslag. Det är något speciellt som sker då rosa möter brända toner. Blommorna i sig rymmer detta, det rostiga fatet förstärker intrycket. Vattnet ger det hela liv. Och rörelse.

Jag puttar på dem, försöker få dem att sprida ut sig på fatet. Men de verkar vilja simma tillsammans. Snart söker de upp en vän.

Det tar inte någon lång stund innan de återigen har samlats.


Rosa, jag känner igen temat, har vi inte haft det förut? Jodå, då jag letar i bloggen finner jag ett inlägg med flera bilder på blommor i denna kulör. Här finns också exempel på hur rosa toner möter de brända, som exempelvis... Nej, du kan själv se här!

Inlägg på temat på andra(s) sidor finner du här!


24 kommentarer:

 1. Verkligen snygg kombo. Det riktigt lyser om färgerna.

  Ha en fin helg
  Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Solen och vattnet bidrar till att levandegöra och förstärka...
   O tack detsamma: Glad Valborg!
   /Katarina

   Radera
 2. Vilka ursnygga penséer i det rostiga karet, whaooo. Vill ha, jag som dessutom har mängder med rost trädgården. Men, jag har i alla fall fått tag på en gyllenlack "winterparty" som går i nästan samma färger. Trevlig helg! /Charlotte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, och ett sådant gyllenlack stod jag och höll i på samma ställe där jag köpte violerna... Så vackert, men varför fick det inte följa med mig hem? (Finns förmodligen inget "bra svar" på den frågan ;o)
   Tack detsamma: Glad Valborg!
   /Katarina

   Radera
 3. Jag som precis skrev att rosa inte var så fint till rost! Tar genast tillbaka det! Fast egentligen menade jag inte färgmässigt utan mer det gulliga rosa mot det hårda rostiga. Dags att tänka om.
  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha! Kul att mina bilder gav anledning till omprövning, fniss... Ja, och ibland - tycker jag - kan kontrasten mellan gulligt och hårt vara fint, men inte alltid. Sedan är ju en del rosa mer gulligt än annat, just i dessa violer är det rosa inte riktigt sockersött, i mina ögon.
   Glad Valborg!
   önskar
   Katarina

   Radera
 4. En härlig kombination, och din text är alltid underhållande.
  Trevlig helg !
  Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! =o))
   O tack detsamma: En riktigt härlig helg!
   /Katarina

   Radera
 5. Underbara bilder, vilken färgkombination! Riktigt läckert! Ser ut som tavlor. Och Katarina, när jag kom hem från semestern gick jag genast in i växthuset för att se till mina odlingar, och visst där tittade en liten, liten kabbeleka upp. Bara ett litet grönt blad mot den bruna jorden, men oj så glad jag blev. Tack än en gång!
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! =o)
   Åh, så kul med kabbelekan!!! Härligt att följa, ser fram emot fler - och förhoppningsvis fortsatt positiva - "rapporter" =o))
   kram
   Katarina

   Radera
 6. Hei!
  Dette likte jeg godt. Vakre farger sammen.
  God helg! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! =o)
   O tack detsamma: Fortsatt härlig helg!
   /Katarina

   Radera
 7. Åh så vackert! Jag älskar svårdefinierbara färger, särskilt i varma toner och dessa rostrosa penséer/violer slår det mesta i mina ögon. I år tycker jag det har varit svårt att hitta de roliga penséerna, men jag har gyllenlack i rostlila, som jag får njuta av istället.
  Fantastisk tolkning, igen!
  Kram
  Marta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack!
   Instämmer, det är något visst med färger som kan ses och förstås på flera vis... Ja, och som varierar i uttryck beroende på sammanhang. Det där gyllenlacket har jag sett, det är väldigt vackert!
   kram
   Katarina

   Radera
 8. Härliga bilder och vackra färger!
  Ha en fin 1:a maj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack!
   Ja, och oj vad helgen gick fort... Hoppas du hade det riktigt bra och fortsatt god vecka!
   önskar
   Katarina

   Radera
 9. Ja rosa och rost är verkligen fint tillsammans. Köpte gyllenlack på Botan förra helgen men vet ännu inte vilken färg blommorna får. Kanske kan den dra åt rostrosa?
  Härliga bilder!
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tror jag sett det där gyllenlacket, så vackert! Där jag köpte violerna hade de samplanterat dem (tillsammans med annat) och det var väldigt fint. Ja, så tror nog ditt kommer att bjuda rostrosa toner... Härligt! =o)
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 10. Vilken mäktig kombination, både i färg och textur. Teatraliskt, raffinerat. Otroligt läckert och inspirerande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack!
   Visst är de fantastiska dessa violer... Som jag förstår det kan Viola Sorbet 'Antique Shade' bjuda en mängd olika kulörer och möten däremellan. Som små - men ändå storslagna - konstverk. Här finns säkert mer att upptäcka =o))
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 11. Ljuvliga toner - vackra och behagliga men ändå lite uppkäftiga. Mycket vacker kombination :)

  KRam, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, precis så... Det är vackert, men ändå inte "bara" vackert... Något som stör utan att störa, hm. En dissonans, brytning, som skapar spänning, utan att kännas alltför skev. Hm... ;o)
   kram
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...