onsdag 27 april 2016

Vädret växlar: Hur ska det gå?

Kalla dagar och nätter, snö på många håll. Våren har stannat av, rentav backat, känns det som. Varmare väder väntar, så småningom. Jag kollar väderprognoser och ser att SMHI lovar en söndag med 15 grader och sol (med inslag av moln). Inte så dumt. Förvisso "fegar" YR och bjuder endast 9 grader för samma dag, men å andra sidan är deras moln mindre och därmed solen större. Sol värmer, så frågan är vem av dem jag väljer att lita, hm, tro på. Hursomhelst berättar prognoserna att idag blir det en solig dag med inslag av moln. Ingen snö, inget hagel. Inget regn. 7-8 grader. Detta enligt denna sida.

Vädret växlar, som sagt. Våren har lockat växterna att visa såväl grönt som knoppar, ibland blomning. Den vintriga väderleken oroar: Hur har det gått, hur ska det gå? 

Jag undrar över presidentsippan - Jefferson diphylla. Knoppen har utvecklats till en nästan utslagen blomma. Kommer den att klara kylan? Då jag kommer hem ser jag att blombladen ligger på marken. Men jag upptäcker också en liten knopp. En andra chans.

Sjömanshjärtat - Dicentra cucullaria - ser allt stadigare ut och verkar inte huka i det vinterlika vädret.

Blodroten - Sanguinaria canadensis - då? Den verkar inte heller speciellt tilltufsad av vädret. Skönt.

Häromdagen morgonsol. På kökstrappan: The g(u)ardening dog! ;o)

Morgonstunden bjuder gråväder, regndroppar på fönsterrutan. Tillvaron kan kännas trist, men förgylls av pärlhyacinterna - Muscari botryoides - som jag plockat in och satt i vas.

Ännu har solen inte anlänt... Det kan bero på "trafiksituationen", det kan vara många moln i vägen, som hindrar dess framfart och försenar dess ankomst. Så kan det vara, så är det nog. Men så småningom, så småningom. Jag väntar och hoppas. Det är svårt att göra mer.
10 kommentarer:

 1. Omväxlande väder, milt sagt. Igår sol och varmt och idag snö, regn och blåst. Växterna verkar ta det med ro, mest vi människor som huttrar. ;)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är sant: Växterna verkar klara det mesta, småfåglarna kvittrar och verkar oberörda. Vi tvåbenta huttrar, fryser och längtar efter något annat... Hoppas på mildväder!
   kram
   /Katarina

   Radera
 2. Huff ja, det virker som våren har tatt pause! Det har kommet snø i luften hver dag siden lørdag(- i dag), men i dag tidlig var det -4 grader :(
  Vi får håpe at varmen kommer tilbake snart!

  Ha det godt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hu! Minus fyra grader! Inte kul alls... Här har sol växlat med regn och hagel. Det är kallt, men inte så kallt som hos er. Nej, nu får det räcka med vinter, nu vill vi ha vår. På riktigt!
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
  2. Selv om det er kaldt, blomstrer det fint hos deg. Anne

   Radera
  3. Tack! Stunder av sol och mildväder växlar med stunder av... låt kalla det "annat". Växterna verkar tåla rätt mycket...
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 3. Ja, våren verkar ha stannat upp i Sverige.
  Här i Wales har den kommit ganska långt och trädgården är så vacker och vårlik nu. Trots att vi också har haft några bakslag och nattfrost.
  Idag skiner solen och det är så vackert!
  Ha en bra dag, trots vädret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så är det. Men till helgen lovas det... Vi lever på hoppet.
   Låter härligt, "måste" nu genast resa till Wales, hm, vandra in på din sida och njuta lite vår...
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 4. Vakre bilder!
  Vekslende vær er det dessverre ikke mye vi får gjort med, her har vi hatt snøbyger tre dager på rad.
  Endel blomster har fått frostskader, eller lagt seg på bakken.. Det varme været ser ut til å utebli i helgen, så da får jeg flytte og potte om endel pelargonia og flytte dem ut i drivhuset.
  Ha en fin dag:-).
  Eirin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, väderleken gör tillvaron tuff för såväl växter som oss tvåbenta. Vi vill ju så mycket nu... En hel del får vänta, hoppas på värme snart. Här väntar också flera pelargoner på omvårdnad...
   Tack detsamma: Ha det gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...