fredag 15 april 2016

Vårens första...

Nu har våren inte bara anlänt utan slagit sig ner och gjort sig hemmastadd. Så sakteliga, men också i fart ibland, breder hon ut sig och gör trädgården till sin, min, igen. Bland vårens första, temat för denna blommiga fredag, har en del redan både visat sig, gäspat och rentav somnat för att inte komma tillbaka förrän nästa år. Glädje kan också ha inslag av saknad. Kära vänner som stundom ses, återses, åter ses. Så är det med vintergäcken och de flesta av krokusarna. Nu blommar scillor, många blå, några vitaScilla siberica 'Alba':

 Blåsippans blomblad faller till marken.

Nyss knoppar, underbara sådana.

Några dagar senare: I vårsolen öppnar sig den botaniska tulpanen - Tulipa turkestanica.

Blommor plockas, sätts i vas och glas, som nedan tulpan, blå scilla och fläckig lungört - Pulmonaria officinalis. Jag betraktar dem länge. De leker med ljuset, jag med kameran. Hur är det egentligen med skärpan? Diffust? Bara suddigt? Eller kanske drömskt...

Så går våren vidare, steg för steg. Någons första länkar till någon annans sista. Mitt i allt detta skeende promenerar jag omkring och försöker uppleva allt och inte missa något. Som kungsängsliljorna nere vid dammen....


Fredag, morgon. Som vanligt, i hast. Springa till bussen? Igen? Gissa... ;o)


Fler inlägg, se länk.20 kommentarer:

 1. Helt fantastiska bilder du lagt upp denna morgon! Min måste-ha lista blir längre och längre, just nu toppas den av vit scilla, vit nunneört och de där underbara botaniska tulpanerna. Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är väl det som är "faran" med alla härliga besök på bloggar, instagram etc... Listan är mycket längre än min trädgård är stor :o) Vit nunneört är underbar, har några småplantor här som jag lyckades fynda på rea till och med. Nu "måste" jag ju ut och se hur de mår... Duggregn, gråväder. Men ändå helg. Hoppas du har det riktigt gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Helt underbara bilder och härlig text. Man kan riktigt känna våren och dofterna i dina lite´suddiga´bilder. Ha en fin helg. Carita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! =o)) Kanske "suddigt" inspirerar fantasin, ja, upplevelsen...
   Tack detsamma: Ha det riktigt gott!
   /Katarina

   Radera
 3. Den vita scillan är fin har sett några här i trädgården så jag hoppas det kommer fler.
  trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De verkar föröka sig, sprida sig... Hoppas också på fler.
   Tack detsamma: Trevlig helg!
   /Katarina

   Radera
 4. Underbara, allihop, men de vita scillorna är fantastiska.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, de vita scillorna har blivit något av favoriter... (bland andra, bör väl tilläggas ;o)
   Tack detsamma: Ha en riktigt härlig helg!
   /Katarina

   Radera
 5. Det är nog det jag har med då, Vit scilla har undrat över den.Så fina bilder på dina blommor man måste njuta mycket nu på våren den går så fort
  Ha det gott i solen
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Så roligt att du också har den, hoppas du tycker om den. Ja, nu är det en härlig tid, försöka njuta utan att stressa... Duggregn här, men kanske lite ljusare nu. Sol? Får se... Hoppas du får en riktigt fin helg!
   kram
   Katarina

   Radera
 6. Herlig med vår, og at du rekker å ta bilder før du drar på jobb:-)
  Nyt våren og ha en fin helg.
  Eirin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det en härlig tid. Nja, bilderna togs inte före jobb, de var tagna dagarna innan. Så det var bara att läsa in bilderna till bloggen och skriva. Men jodå, jag fick springa. Jag hann! (Börjar bli rätt snabb på kortdistans... ;o)
   Tack detsamma: Ha en riktigt härlig helg!
   /Katarina

   Radera
 7. Underbara bilder! Den vita scillan visste jag inte ens att jag saknat förrän nu.
  Ha en fin helg /Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Visst är det väl ofta så... Vi vet inte att vi saknar förrän någon annan visar. Därför en viss risk, möjlighet, att vandra runt bland bloggar och annat... =o))
   Tack detsamma: Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 8. Vilken härlig beskrivning och välbehövlig för mig. För även om det är skånsk vår så längtar jag hem till min vår, vår vår. Allt vackert jag sett här till trots ;) När jag läser och tittar så börjar funderingarna på vad som är på sluttampen och vad som är i början. Somt har säkert redan tackat för sig. Så i morron och oavsett väder blir det nog en långsam vandring mellan bäddarna för att uppdatera och njuta :)

  Ha en fin helg! Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Borta bra, men hemma... Ja, oavsett vad borta bjuder kan längtan efter det egna, där vi hör hemma, skölja över oss. Att vandra runt, hur är det här, där, den, det... Ja, det är svårslaget. Hoppas du fick en härlig stund igår och njöt riktigt av stort och smått.
   Ha en riktigt fin vecka
   kram
   Katarina

   Radera
 9. Pretty little harbingers of spring.
  Beautiful colorful flowers.
  Greetings, Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you!
   Spring brings much joy and - hopefully - sunshine =o)
   All the best,
   /Katarina

   Radera
 10. Underbara vårbilder! Här har det inte riktigt kommit igång ännu. Vi har fortfarande så kalla nätter. Jag går varje dag och tittar till mina Kabbeleka som jag fick av dig, men än så länge syns inget. Perenner kan ju ta tid på sig så jag får nog ha tålamod.
  Ha en skön vecka!
  Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas kabbelekan visar sig snart, men - precis som du skriver - så kan perenner ta sin tid. Här är också kylslaget, speciellt i vinden, brrr.. Men idag sol, ett underbart ljus.
   Tack detsamma: Allt gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...