fredag 17 maj 2013

Alldeles nyss

Alldeles nyss var jag ute i trädgården en runda. Det är varmt. Det är sommar, försommar. Vinterjackan, som hänger kvar i farstun, verkar plötsligt väldigt fel. Men den kom till användning så sent som i tisdags kväll. Väderväxlingen sker i rekordfart känns det som. Mycket på gång i trädgården, en del såg törstigt ut, så vattenslangen åkte fram. Så även kameran. Här några bilder från alldeles nyss.


En ny narciss dök upp i "ängen". 

Solfångare.

Hostans blad blir allt större. Gullvivor är en favorit bland det som blommar nu.

I samma plantering även vita vivor och smörbollar. Lite känsla av torp... 

Vänder blicken åt andra hållet och en plantering med vita löjtnantshjärtan, rams och en del annat.   Tanken är att de mörka pallkragens vägg så småningom ska döljas av liguster, så det blir en grön vägg som delar av köksträdgård och uteplats. Väx liguster, väx!
 
 

I pallkragen har jag plockat de röda tulpanerna och satt i en stor vas. Nu lyser det "bara" gult, med några vita inslag.

En ny bekantskap i grusträdgården. En potentilla, eller? Vet någon vad denna växt är för någon så vore det roligt att få veta.

Blev en vandring i gult och vitt, inser jag nu. Ja, och lite orange, med tanke på vattenslangen. Viggo vilar i värmen...

Nej, nu måste jag ut och flytta bevattningen, så att det blir gräsmattans tur. Fruktträdens vita blad dalar i vinden... Det går fort nu. 

2 kommentarer:

 1. Alltid lika roligt att läsa dina tankar till ackompanjemang av dina vackra bilder. Visst är d en ljuvlig tid nu, alla dofter och färger som kittlar våra sinnen.
  Anette / Gröna glimtar

  SvaraRadera
 2. Hej Anette,
  Tack!
  Kikade nyss in hos dig, trevligt!
  Ja, visst är det mycket som händer nu... regnet som kom var välkommet så det blir nog nytt att upptäcka imorgon. =o)
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...