torsdag 9 maj 2013

Trädgårdsrunda

Det var tisdag och kväll. Sommarvärme och kvällssol. Det lyser blått i grusplanteringen.

Bland pärlhyacinterna står denna. Jag har glömt dess namn. Någon som vet?

Åska och regn under natten till onsdag. Gårdagen blev också en varm dag, men disig. Grusplanteringen i bakgrunden. Där står fikonet, borde väl beskäras... I förgrunden rosenhäcken med den vita narcissen 'Thalia'. Köksträdgårdens pallkragar anas till höger.

Vandrar ner bland pallkragarna och inspekterar sådderna. En del grönt visar sig. Men smått. I kragen närmast den lilla uteplatsen börjar tulpanerna spricka ut i färg. De ska flyttas ut i planteringarna sedan, men de fick hamna här så länge. I stolarna står sittdynorna på tork...

Minns att jag satte gula tulpaner. Men de där andra? Hm.

Vid den lilla uteplatsen växer lite olika sippor, primulor och en del annat vårlikt. Sjömanshjärtats bladverk är skirt och vackert.

På andra sidan gräsmattan: Narcissängen lyser i gråvädret. Den andra bilden visar en gracil gul narciss, som är den senaste som slagit ut. Fler väntar... 

Går tillbaka mot huset. Ligustern bildar en grön vägg, till höger rosen Henry Hudsons vackra bladverk. Doftpionen blir allt större och tulpaner börjar att slå ut. Rufsig buxbom, ska - så småningom - bli en liten häck. Här döljs småplantorna nästan av vintergäckens bladverk.

Ja, det var igår det. Kikar ut och det ser rätt disigt ut idag också. Hör grannen klippa gräset. Deras gräsmatta är mycket fin. Det är inte min. Tyvärr. Denna sommar ska jag ägna mig en del åt den. Så att det blir den där vackra gröna rundeln som det är tänkt. Bild på hur gräsmattan ser ut nu? Nej! Eventuellt återkommer jag med före- och efterbilder, men först då det finns några efterbilder att visa =oP
6 kommentarer:

 1. Så mycket vackert du har i trädgården nu.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack... o så blev diset till sol...o mer öppnade sig för världen.
   Ha det gott!
   kram
   Katarina

   Radera
 2. Så masse vårgleder, mye vakkert hos deg.
  Kos deg i hager framover.

  Hilsen Tove Kristin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja, nu händer det! Farten kan nästan vara stressande, men nu är det en konst att just "kosa".
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 3. Vilka foton, det ska jag ge mig på då det kommer något i mina land. Men än så ligger det lite snö här och där på tomten även om det gick fort i tisdags när vårvärmen gjorde entre´med stormsteg. Nybörjare som jag är så måste jag kika runt lite för att se och lära och kanske få någon som kikar in på min sida. Här kommer jag snart att kika in igen.

  SvaraRadera
 4. Tack! Ojdå... snö fortfarande... norröver, förmodar jag.
  Ja, att kika omkring på olika sidor är alltid en god idé. För min del är jag nyfiken på andra sidor, hur deras trädgårdar utvecklas, motgångar och medgångar, olika lösningar och växter. Sedan begränsar ju tiden hur många jag hinner att följa och kika in hos. Men jag hittar inte din sida, då jag klickar på avsändaren till ditt inlägg. Vore bra om jag kunde finna din sida via den... En annan lösning är att registrera sig som "följare" o på så vis hittar jag lätt din sida.
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...