onsdag 29 maj 2013

Måste pausa. Sjungs det.

Böckerna ligger i travar på skrivbordet. Liksom pappren, fast de ligger inte i travar utan mer utspridda i ett kaos. Höll på att skriva ordnat kaos, men man ska ju inte ljuga. Sägs det. Nåväl, det regnar därute, så det är ju inte riktigt lockande trädgårdsväder. Eller? Undrar vad som pågår därute. Kom hem sent igår kväll, så blev inte den där rundan. Behöver kanske ta en paus från skrivbordet, det behöver jag nog. Man måste pausa. Sjungs det. Sträcka på benen och kanske inte ta en friluftsdag, men väl en trädgårdsrunda. Hunden vägrar följa med. Sicken mes!

I grusplanteringen lyser nu den vackra dockaklejan bland allt det våta.

Bladverket är skirt, skymtar där bakom. Längst bak en daggkåpa som valt växtplats själv. Som de ju så ofta gör de där "självplanterande" växterna.

 De vanliga aklejorna inleder sin storhetstid nu. Här några:

 Gräslöken är på väg att slå ut.

Bland rosen Henry Hudsons gren- och bladverk anas denna grå, eller silvervita, blomma, som heter något som jag inte kommer på i skrivandets stund.

Framför liguster och bakom daggkåpor (ja, allra främst på bilden anas lavendelrundeln) står några vita tulpaner vid namn Maureen. Här behövs fler tulpaner, ja, kanske annat som livar upp. Kanske vita allium för att skapa andra former snarare än fler färger. Blir ju annan färg ändå, flera nyanser av vitt. Bland flera nyanser av grönt.

Sneglar till vänster och där har minsann en enstaka rosa tulpan dykt upp i grönskan: Vad gör du här?  Grönskan består av bland annat kermesbär i bakgrunden, buxbom, brunnäva, stjärnflocka och anagramsbräcka. I förgrunden syns den vita doftpionens knoppar. Snart kommer det att vara stora vita bollar där. 

En till rosa tulpan på irrvägar. Återigen: Vad gör du här? Den vägrar svara där den står nästan gömd bland allt annat. De vita tulpanerna och smörbollen sträcker på sig, medan gullvivorna inte syns längre. Kanske använder de - och andra - funkiornas blad som paraply...

Borde haft ett paraply. Står där i regnjacka, men känns osäkert med kameran och allt det våta. Hunden syns inte till. Ligger därinne och snusar. Dags att gå in. Till skrivbordet? Nja, nu är det ju faktiskt dags för lunch...2 kommentarer:

 1. Så herlig du skriver. Jeg kjenner meg igjen. Det er vakre motiver i regnvåt hage også - og en deilig frisk duft :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din härliga kommentar!
   =o)
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...