fredag 3 maj 2013

Blodört

Blodörten nämndes i ett blogginlägg, men nu minns jag inte var och när. Men rätt nyss och på en av de sidor jag gärna återkommer till. Nåväl, det handlade alltså om blodört och jag tänkte att en sådan har jag haft och att den var fin. Jag tänkte också att den inte fanns i trädgården längre. Kanske suckade jag då. Det gjorde jag nog, för det var, som sagt, en trevlig bekantskap. Så länge det varade. Suck! Jo, det kom absolut en suck.

Men se där! Det lyser vitt i det blå havet av scillor. Böjer mig ner och ser att där är den ju. Den lilla blodörten - Sanguinaria canadensis - står där under äppleträdet. Nu minns jag! Då jag började mitt försök att skapa lite woodland, ja, det handlar om en liten del av en redan liten trädgård, men ändå... Hursomhelst, då flyttade jag blodörten till denna plats för att sedan flyttas tillbaka. Det där sedan har ännu inte infunnit sig. Kanske nu? Fast nu tvekar jag. Ska jag flytta den? Den står ju rätt bra där den står... Hursomhelst, blev glad för upptäckten.

2 kommentarer:

 1. Hei! Jeg kjøpte en i fjor som barrot, men den ville ikke vokse, dessverre. Skjønner godt din lykke over å finne den igjen. Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Synd att din inte tog sig, kanske försöka igen?
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...