måndag 27 maj 2013

Måndag, klockan är tio

Måndag morgon. Eller kanske förmiddag. Hursomhelst, solen visar sig efter dagar med regn. Det kommer att hända mycket i trädgården om värmen håller i sig. Flera aklejor visar knoppar, en del blommar. Se här!

Den svarta nysroten i bakgrunden, honungsrosen bildar tak. Av flera så är det endast en endaste av de stora alliumen som inte knäckts. Än. Kanske borde jag vara tacksam för denna enda, men kan inte låta bli att sakna de andra.

Den krypande blågullen är smått fantastisk...

En annan vinkel och mer överblick. Snart slår gräslöken ut. Det blå som anas överst i bild?

Det är en av de nyplanterade stjärnhyacinterna som börjat visa blommor. Rätt klena plantor, men kan bero på att jag flyttade lökarna under våren.

I väntrummet står fortfarande blåfloxen och tovsippan och väntar på plantering. Bland andra. Kanske ikväll? Hoppas det.3 kommentarer:

 1. Mmm, aklejor! min nya förälskelse :-) Det trodde jag inte får ett par år sen. Kunde inte förstå vad alla såg i dessa blommor.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en del ser ju aklejor som rena ogräset, ja, och visst sprider de sig lätt. Nya varianter dyker upp både här och där, en del får vara kvar medan annat rensas ut. Underbara att plocka in i vas...
   Kram
   /Katarina

   Radera
 2. Ja när solen väl bestämmer sig för att vara framme är det rätt underbart ute! Mina allium har rådjuren tuggat av... tror det finns 2 eller 3 lila bollar kvar av minst tio :(. Som tur verkar de inte gilla mina vita som är vid entrén.

  Ha en bra dag och tack för vackra bilder!

  Kram Malin

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...