tisdag 7 maj 2013

Dammen idag

Dammen börjar så smått grönska, även om det är långt kvar till sommarens frodighet. Nåja, det blir bättre. Undrar om näckrosen överlevt vintern? Det får jag inte svar på idag, får vänta och se. Men hoppas kan jag ju redan nu. Hoppas också att kråkklövern återkommer, men den ser ju inte så pigg ut. Dubbelhoppas. Hur den ser ut? Se i detta inlägg. Ja det finns mer att vänta och hoppas på. Men så här ser det ut idag.

Den vita kabbelekan - Caltha palustris var. alba - fyndades på Alnarp växtmarknad för nästan exakt ett år sedan, se inlägg. Ny lyser en blomma och fler är på gång.

Denna bild tagen från den lilla stenlagda uteplatsen. Kabbelekan anas. Fågelholken speglar sig i dammens vatten. Speglas gör också den omgivande grönskan, här bland annat grannens björk.

Dammens slänt. Scillorna dominerar, men strax under dem, lite till höger i bild, anas en kungsängslilja som ännu inte slagit ut. Annat grönt är bl a humleblomster och daggkåpor. Till höger i förgrunden skymtar bland annat sjömanshjärtat.

Lite grönt kommer också upp i vattnet.

 Humleblomster, annan vinkel. Visar knoppar.

 Lite annan vinkel visar återigen kabbelekan.

I bilden ovan kan en kungängslilja anas. Igen. Lite nedåt och till vänster. En som inte är utslagen. Än. Väntar fler. Hoppas, hoppas...

Så sakteliga grönskar dammen. Fortfarande osäkert om allt klarat vintern, men får vänta och se. Dammduken skymtar här och där. En del fixande med grus och sten och grönt väntar. Men hursomhelst så verkar det mesta vara rätt OK efter denna långa och hårda vinter.2 kommentarer:

 1. så flotte vårlige bilder.
  Ha en fin kveld
  Klem Christina

  SvaraRadera
 2. Tack!
  Var - naturligtvis, fniss... - "tvungen" att besöka din sida och så fina bilder de där ekorrarna...
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...