tisdag 21 maj 2013

Inte alltför storslaget. Men svårslaget.

Det är mest grönt därute nu. Buskar och träd har klätt på sig sina bladverk. Blomningen är rätt diskret. Det är så jag vill ha det. Inte alltför storlaget och iögonenfallande. Inte något som ropar högt och pockar på uppmärksamhet. Nu är det milda och viskande toner, kanske mesigt för en del, men vilsamt för andra. För mig svårslaget.

Nedan aklejor på gång i rosenhäcken.

Brunnävan håller på att slå ut. Anas gör också anagramsbräckan. Två småsjungande favoriter.

Fänrikshjärta och akelja. En bit snöre hänger i grenen, så ofta att sådant inte upptäcks förrän bilden är tagen..

Slår mig ner i en av solstolarna, även om just solen inte precis visar sig. Just då. Rosen Henry Hudsons bladverk är vackert. Därunder ängsnäva. Små tulpaner, närmast Angelique, lyser lite diffust i all grönska.

Flyttar kameran något till vänster och nu anas gången av småsingel och lavendelrundel.

Får resa mig upp. Tar ännu en bild som visar det gröna havet. I förgrunden till vänster blodtoppens vackra bladverk. I bakgrunden rosenhäcken. Buxbomen är fortfarande frisk. 

Närmar mig rosenhäcken igen. Genom grenverket lyser fänrikshjärtat. Viggo anas och hans blå boll ger ju också en färgklick. Det mörka till höger?

Det är tulpaner som växer bland grenverket. Julrosor nedanför. Till höger skymtar en av de få kungsängsliljor som fortfarande blommor.

Solen kommer fram. I örtagården lyser det vitt bland myntan. Det är myskmadra. Den borde ju inte trivas såhär i full sol, men den har stått där i flera år och har inte klagat. Än.

Nere vid dammen fångar tulpanerna ljuset och speglar sig i dammen. Till höger anas pingstliljor bland andra narcisser.

En liten fågel anas bland bladverket...

Bakom tupanerna ett försök att skapa lite känsla av, ja, kanske inte skog, men en känsla av något lite mer lummigt. Mycket är på gång här, men just under denna promenad är det nog den verigerade ramsen som får min uppmärksamhet.

Jag då? Får inte jag någon uppmärksamhet? Undrar Viggo och tittar på mig. Han släpper mig inte, han har mig fast. Ja, ibland kan en hunds blick säga mer än tusen ord. OK, jag fattar! Hämta bollen! 


11 kommentarer:

 1. Ditt gröna hav är fint, själv gillar jag ju också olika bladverk och denna tid kan man inte få nog av all fräschör och växtkraft.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, och det blir allt grönare.
   Regnet gör sitt, så välkommet...
   kram
   /Katarina

   Radera
 2. Så otroligt vackert! Själv sitter jag uppe i planet och surfar...gratis... känns lite overkligt men roligt sätt att fördriva tiden.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ojdå, hoppas du var på väg till något riktigt trevligt och har kommit fram nu...
   Ha det gott!
   kram
   /Katarina

   Radera
  2. Oh, nu fattar jag... var inne på din blogg. Du är på väg, ja, har kommit fram till Chelsea... Åh!!!!

   Radera
 3. Blommor kommer och går men grönt består! Sköna bilder och visst är de lite mer diskreta blommorna/växterna sköna.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant! Och det som vi ser som diskret och vackert ser kanske någon annan som oansenligt och tråkigt. =oP
   Kram
   /Katarina

   Radera
 4. Hei! Dette er utrolig vakkert, harmonisk og fredfylt. Det er slik jeg tenker også, at plantene skal vise hverandre frem på en diskret måte, som du lykkes så godt med. Men så hender det nokså ofte at impulsen får råde. Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan,
   Tack, tack! Ja, och så tänker jag nog också att det kan vara... Att det oväntade kan tillföra en hel del. Som när en orange vallmo hade frösått sig bland den lila stäppsalvian, det var fantastiskt vackert! (Ja, ibland är det inte jag som är "trädgårdsmästaren" =oP)
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 5. Vad fin han är Viggo. Ser ut att vara en klok liten herre. Min Guinness är inte klok när det handlar om att förstöra i min trädgård men de är ju så söta att man inte kan vara arg en längre stund på dem. Väldigt fin trädgård du har. Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan,
   Tack! Trevligt att se dig här. Ja, Viggo är rätt klok, men kan också busa till det ibland. Det som triggar mest är fåglar, katter och en o annan igelkott... Då blir det full fart och på färden kan en hel del ryka med... Men, precis... de är ju så söta, fniss...
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...