lördag 11 maj 2013

Hunden kan inte flyga

Trädgården tillhör taxen Viggo. Tycker han. Ibland gör han dock val som är mindre populära. Hos mig. Som här, då han valt att lägga sig mitt i det gröna...

En trött blick: "Va, får jag inte ligga här?"

Mitt fågelbad är hans vattenskål. (Narcissen Thalia växer i rosenhäcken.)

En plantering i vardande, dvs här försöker jag få till en matta av försommarens underverk såsom sippor av olika slag, sjömanshjärta, primulor, violer och annat som passar platsen. Mer behövs för att täcka marken och få den där känslan som jag är ute efter. Kvistarna?

Planteringen ligger nära dammen, skiljer den lilla uteplatsen från den runda gräsmattan. Den blir en genväg som Viggo tar när han i full fart springer för att jaga bort fåglarna från dammen. Några kvistar, som är kvar sedan fruktträden beskars, får fungera som temporärt "staket" för att spärra hans väg. Det fungerar! 

Som tur är för Viggo finns det en annan väg, fågeljakten fortsätter. Som tur är för mig är är den nya vägen en bättre väg. Som tur är för fåglarna lyfter de kvickt från dammen och sätter sig i säkerhet, de kvittrar: "Du kan inte ta mig, du kan inte ta mig..." Hunden kan inte flyga, så livet kan fortgå på detta vis. Strax badar fåglarna igen och där kommer Viggo rusande... Jag kikar på sipporna och funderar på vad som mer kan fylla platsen med försommarkänsla. 2 kommentarer:

 1. Det känns igen det där - men minvoffse har äntligen fattat att fåglarna ochså får vara här, att de bor här i trädgården. Det tog bara 7 år för honom att fatta, hehe.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha.... Viggo fyller fyra till sommaren... bara tre år kvar tills han når INSIKT... =oP
   Nåväl, ibland undrar jag om det inte är en ömsesidig lek som de håller på med... Han blir mer "mordisk" då det komme igelkottar...
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...