lördag 29 juni 2013

Pust! Gör växtförteckning...

Anledningen till att jag en gång började med denna blogg var att jag ville samla namn och bilder på växterna i min trädgård. Idén att skapa ordning och reda tilltalade mig då jag både är slarvig och glömsk. Små namnetiketter försvinner, speciellt just de som hade kunnat berätta namn som glömts bort. De där andra försvinner inte alls lika lätt. Verkar det som. 

Nu har jag återupptagit arbetet med att bringa reda och satt igång och lista växterna i alfabetisk ordning. Dessutom försöka jag lägga in bilder. För att det inte ska bli alltför rörigt för ögat så gör jag alla bilder kvadratiska. Men attans, vilken tid detta arbete tar! Fast det är rätt roligt också. En dag som denna då det regnat mest hela dagen. 

Några av växterna som hamnat på min Växter-sida är idag dessa. 

Här huller om buller. Men på Växter-sidan ordande efter sina latinska namn. Så gott jag nu kunnat. Allt är inte helt i sin ordning där än, utan det får landa stegvis. Kikar upp från datorn, nu skiner solen. Dags att lämna datorn en stund och gå ut. Dofta lite på schersminen och en och annan ros. Inspektera om det hänt något nytt i dammen. Kolla köksträdgården och se om där finns något att plocka in. Ja, och - inte att förglömma - kasta en boll till Viggo som hämtar den, strax lämnar den för att den ska bli kastad igen. Och igen. Och igen.

Go' lördag allesammans!
3 kommentarer:

 1. Det där är också ett projekt som jag också håller på med. Det tar tid. Väldigt mycket tid. Efter att ha betat av träd, buskar och rosor försöker jag i år "bara" skriva ner vilka lökväxter vi har... Perennerna får bli ett senare projekt! Men jag försöker fota alla i år och fotar av namnskyltarna på allt nytt jag köper för att ha namnen inom räckhåll på datorn sedan. Stort lycka till med namnlistan! Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Ja ordning och reda är kul ibland men ett väldans sjåå att uppehålla! Känner igen det där med tiden, för mig idag mest när det gäller att komma ihåg att fota... ..editera och lägga upp. Växterna skapade jag en databas för för länge sen när jag var sjuk en längre period. Trots det tar underhållet tid idag. Så jag förstår vad du menar. Men varje växt du lägger upp är ytterligare ett steg och sen vips... :-)

  Lycka till, Kram

  SvaraRadera
 3. Tack till er båda. Ja, det är ju tidsödande... men rätt roligt också. Idag lagt in ytterligare... sakta men säkert. Iallafall under gråvädersdagar som igår och idag. För visar sig solen och värmen kommer åter, nja, då blir det att trädgårdera "på riktigt" igen =o)
  kram
  /Katarina

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...