söndag 30 juni 2013

Krolliljan blommar i blåsten

Att fånga krolliljan - Lilium martagon - i blåsten är inte det lättaste. Vinden är stundom rätt stark. Det är regnmoln på gång, men än kikar solen fram lite försiktigt denna sista dag i juni. Hoppas juli börjar varmare. Och soligare. Nåväl, gläds åt att mina två loppisfyndade krolliljeplantor verkar trivas i mitt lilla försök att skapa en liten lund. Ja, det är ju bara en hörna längst ner i trädgården. Päronträdet skuggar tillsammans med husvägg och syrénhäck. Så småningom kommer väggarna att vara grönare och - förhoppningsvis - ge platsen ett mer lummigt intryck. Då blir det än vackrare när krolliljorna blommar, men nu är som nu är och det duger bra det också.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack! Ja, o trots blåsten... för de där liljorna for verkligen hit o dit... haha...
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Martagonliljen er min absolutte favoritt. Jeg har akkurat maken til din:) Så høyreiste og vakre at. Hyggelig at du vil følge meg på Enerhagen. Varmt velkommen er du. Jeg har lagt meg til hos deg også. Du har en nydelig blogg:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är de härliga!
   Välkommen hit du också! Ja, o jag har ju varit på din sida flera gånger tidigare... o kommer tillbaka. För detsamma, du har en härlig blogg.
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 3. Mycket vacker färg på dina krolliljor! Våra är mycket mörkare vinröda. Sedan finns det förstås också ett fåtal vita.
  Hoppas att du njuter av sommaren trots att det gärna vill regna emellanåt!

  Kram!
  Märit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Märit!
   Så härligt att höra av dig... nu måste jag ju genast vandra över till din sida... o hälsa på. Hoppas allt är väl med dig o de dina. Jodå, här sommarnjuts det även om vädret är som vädret nu är...
   Stor kram
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...