tisdag 25 juni 2013

Vilken tur! Det bjöds på REA!!! Och regn...

På hemvägen gick jag inom en lokal trädgårdshandel bara för att handla lite snöre. Nåväl, när jag nu ändå är här kan jag ju kolla runt lite, tänkte jag, och tog mig en tur, vilket var tur i sig. För hamnade framför några vagnar med en skylt som signalerade: R E A !!! Små krukor för femton kronor styck. Pelargoner för tio. Lämnade trädgårdshandeln med tre kassar, där den tredje innehöll hönsgödsel och gräsfrön. Och snöre, hade inte glömt det. Men de andra två innehöll...


3 st Dicentra formosa 'Aurora' - Vitt fänrikshjärta. Googlar och läser att den också kallas stort fänrikshjärta, höjd 30-35 cm. Blomfärgen ska enligt växtlappen vara cremevit. Jag är så nöjd!!!

1 st Scabiosa caucasica 'Perfecta Alba' - Höstvädd. Googlar och läser att blomfärg är vit och dess höjd 70 cm. Läge bör vara soligt och väldränerat, näringsrikt. Vet inte riktigt var den ska hamna, men det blir nog bra...


2 st Echinacea purpurea 'Pica Bella' - Röd solhatt, rudbeckia. Rödviolett med mörka stjälkar, höjd 90 cm. Läget kan vara sol och halvskugga, väldränerat. De planteras tillsammans med mina andra solhattar, kan behövas fyllas på just där.

2 st Viola hederacea - Australisk viol. Vet inte riktigt hur den klarar en skånsk vinter, kanske får den övervintras i tvättstugan. Någon som vet mer om den och dess övervintring så berätta gärna, tack. Violerna kan bli ett välkommet bidrag till några av krukorna som behöver nya invånare. 

2 st Astrantia major 'Rosea' - Stjärnflocka. Jag har sedan tidigare flera i trädgården, men kunde inte låta bli att fynda två som enligt namnlappen utlovas att bli rosa. Ja, och här döljs de av de andra fynden. Nåväl, vet inte riktigt var jag ska plantera dem, men är lätta att behaga och samspelar också med de flesta andra.

1 st stjärnpelargon vid namn Fireworks White hamnade också i korgen. Den ska få ny jord och en större kruka. 

Alla dessa plantor för liten peng. Nöjd? Så nöjd! Nu står de därute på bordet och väntar på regnet. Ett regn som hänger i luften. När som helst kommer den grå himlen att öppna sig och släppa fram sina tunga droppar. Jag har förberett dess ankomst, passat på att gödsla med både ko och höns. Blev en del blåkorn också. Nu behövs vatten! 


Kikar ut. Ännu inget regn. Kollar SMHI, som berättar att det ska bli regn under eftermiddag och kväll. Klockan är nu halv sex, kan ses som sen eftermiddag och som tidig kväll. Borde vara den perfekta tiden för prognosen att slå in... Precis när jag skriver detta, precis i denna stund, börjar det regna! Oj!10 kommentarer:

 1. Man blir glad av att göra fynd! Lätt att det slinker ner något man inte planerat! Det blev ju inte bara snören för dig;)
  Hoppas ert regn håller i sig så du slipper vattna!

  Må gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sena natten...det dripp droppar därute. Jodå, visst blev det regn och ihållande sådant. Pefekt!
   Ja, och precis... fynd gör en glad, men också glad att jag inte glömde snörena, som jag glömt ett antal gånger tidigare...
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Oj så många fina växter du fyndade! Lycka:).
  Perfekt med lite regn då.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst var det väl fina fynd. Kanske ta en liten cykeltur dit imorgon också... ha ha. Regnet droppar utanför. Fortfarande. Ibland är livet inte så dumt.
   Ha det gott!
   kram
   /Katarina

   Radera
 3. Härligt att fynda....och tänker nog ta en runda in på Hörnhems slut rea(finns i Viby, Kristianstad). Kanske finns det fler Digitalis att fylla ännu en hörna med.
  Vet inte om violen är härdig, men en sommar för ngn tia...
  Ha det och besök gärna ngn av mina bloggar, om du vill.
  Hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skynda fynda =o)
   Var inom din trädgådsblogg - åh, fina bilder!
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 4. Vilka fina fynd du gjorde! Den lilla violen köpte jag också i påskas och har haft på fönsterbrädan sedan dess, som krukväxt. Den blommar och blommar... Jag tror att den ska vara härdig här i södra Sverige och till det priset är det väl bara att prova? Kram Kristina

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Fina fynd!
  Ang. Dicentra formosa så tycker jag att du har gjort ett kap. Den har lite silvriga blad, blommar hela sommaren i mullrik, kanske åt det sura hållet, jord gärna halvskuggigt. En fin marktäckare åt lite högre växter.
  Ang. Viola hedera så är den knappast härdig ens i Skåne. Övervintra den ljust och svalt.

  /Anja

  SvaraRadera
 6. Hej, tack! Kändes som fynd... Ja, och blev speciellt glad för fänrikshjärtat...tycker mycket om dem. Violen, får bli som det blir... tidigare har har inte klarat vintern därute, så får väl se om jag betraktar den som ettåring eller inte.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...