lördag 1 juni 2013

Göra kvadrater. Varför? Ingen aning!

Hu! Så kom då regnet. Åskan hade ju mullrat ett tag, så det var ju inte precis en överraskning. Rätt välkommet, då jag precis planterat om en del. Flyttat hit och dit. Försöker hitta Platsen. Ibland är det självklart och enkelt. Ibland inte. Nåväl, noterade en stor mängd ogräs och det blev en massa rens. Men mycket kvar. Därute. Nu härinne. Kikar på bilderna från dagen och tänker att jag kanske ska göra kvadrater. Varför? Ingen aning, faktiskt. Men lite kul att prova på. Nu ska vi se vad dagen bjöd.

Idag slog de första strandirisarna ut. Vackra, flera knoppar på gång. De unga frösådda plantorna visar - än så länge - bara blad. Här bilder där den känns rätt klarblå.

Men i annat ljus, än mer skir

Som sagt, flera knoppar på gång.

En allium har dykt upp: Hej! Vet inte vad det är för någon, kan vara den där vanliga, ni vet den där, ja, ni vet... Som finns på annan plats i trädgården också. Hursomhelst samtalar den väl med brunnävan strax intill.

På förra bilden skymtar en röd stjärnflocka. Finns flera sådana i närheten.

Mycket visar grönt. En hel del visar knopp. Bilden nedan Henry Hudson. Bilden därefter en vit doftpion.

Jag har ogräsrensat örtplanteringen. Så gott som. Finns lite kvar. Delat och flyttat växter. En del dog under vintern, så det finns tomrum att fylla. Bilden nedan örtplanteringen i förgrunden. Allra längst i bakgrunden fågelholken framför grannes husvägg. Den husväggen ska kläs i grönt. Ett rådhusvin är planterat: Kom igen! Klättra! Klä!

En del av det som planterades ut i örtplanteringen var den gröna helgonörten, där jag tagit sticklingar och det verkar - än så länge - vara ett lyckat projekt. Hoppas det håller.

Även om en del av örtplanteringen gapar tom, så är det ändå frodigt därute. Härligt, men också smått kaotiskt. Behöver klippa häckar och annat, skapa lite lugn i detta virrvarr av grönt.

De små penséerna står där och lyser. Frågan är om det är dem eller krukorna som är huvudsaken. För min del är det nog... Gissa!

Ibland svämmar det över. Vackert så.

Nere vid dammen lyser smörbollen mest av alla.

Hade det inte börjat regna hade jag klippt gräset. Men Viggo tycker onekligen om den mjuka mattan.

En bild till på honom tagen på morgonen ute på trappen. Nyss vaknat. Trötta ögon.

Därute gråväder, åskväder. Oj, vad det regnar. Borde ju ha gödslat inför denna blöta. Hm, är ju inte för sent. Regnjackan hänger på kroken...
4 kommentarer:

 1. Härligt! Ja, jag säger att det är penséerna som är grejen, orange och fina! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm... kanske är det ändå de där små krukorna. Fast utan penseérna så vore de ju inte riktigt lika fina.. Så kanske är det penséerna OCH krukorna.. =oP
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Det är fint med strandirisar, ni ligger lite före oss här på Småländska höglandet. Det är en ljuvlig tid nu. Vi hade tur idag Smhi hade lovat regn nästan hela dagen men endast ett par droppar hittade hit. Ha det gott!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Strandirisar är de vackraste av irisar i mitt tycke...
   Jag var i dina trakter i fredags. Brrr vad kallt det var i Jönköping, men då vi under seneftermiddagen inväntade tåget i Nässjö var det riktigt milt. Bara några mil, men stor skillnad. Kanske Vättern, ja, dess odjur då, som spökar =o)
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...