måndag 22 juli 2013

Detta är ingen stol. Längre.

Jag sysslar med dekonstruktion. Det sägs vara en filosofisk aktivitet, som både bryter ner och bygger upp. Nåja, jag gör det i praktiken. Det som en gång var en stol blir till något annat. Den har redan inlett processen själv, då den under en längre tid inte varit bara en vanlig stol utan en (själv)dekonstruerande sådan. Den var sönder och gick inte att sitta på. Den hade blivit en illusion av en stol, en förrädisk - nästintill farlig - sådan. Dags att bryta ner. Och bygga upp.

Är det nu en stol?

Jag kan inte låta bli att flytta runt den. Placera den lite här och där. Skåda verket. Underverket.

Den är sliten och murken, torr och åtgången. Jag penslar med linolja och tar ett snöre för att stärka den lite här och där. Några pinnar faller av, det gör inget.

Fortfarande kan det verka vara en söndrig stol. Men i ett nytt sammanhang kan den ju bli något annat: I köksträdgården är en del av marken täckt av smultron. Den nyplanterade slingerkrassen 'Milkmaid' ska förhoppningsvis just slingra och klä, få den att grönska och blomma.

Nu är det bara att vänta. Vattna då och då, men annars vänta. Ja, och hoppas att ingen slår sig ner i tron att det är... för detta är ingen stol. Längre.

8 kommentarer:

 1. Spännande! En stol som inte är en stol...men ändå... Tror inte det tar lång tid för Milkmaid att klä in den i bästa tapetserarstil.
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, har tidigare erfarenhet av Milkmaid, som varit generös. Ska bli kul att se hur det blir...
   Kram
   /Katarina

   Radera
 2. Du måste visa bilder på hur det gick sedan! Är så nyfiken på om stolen "omfamnades" eller hur det blir... Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, är själv nyfiken. Alldeles nyss gjort det här, så väntar också med spänning. Idag vattnat och kollat. Tyckte nog att krassen växt litegrann från igår till idag, men kan ha varit önskeseende... Återkommer med rapport.
   Kram
   /Katarina

   Radera
 3. Tror att du har en bra växt för inklädning. Krasse brukar växa snabbt. Ska bli roligt att se hur det utvecklar sig!

  Kram! Märit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, krasse brukar ju "leverera"... =o)
   Återkommer med bilder så småningom...
   kram
   /Katarina

   Radera
 4. Det där kommer nog bli väldigt fint. Det är roligt att ha lite andra "spaljeer" än bara upprätta.

  Kram/ Kim Lee

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, hoppas det. Jag är nu inne i en fas (tror det är en fas) där jag önskar undvika rutmönster. Varför? Vet inte, men sådan är nu min fas.. =oP
   kram
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...