onsdag 25 juni 2014

Se, dofta och höra surret

Bilder från alldeles nyss. Trädgårdsstormhatten - Aconitum x cammarum - är på väg att slå ut. Här nära det vackra blad- och grenverket som den vita hängpimpinellen - Sanguisorba tenuifolia 'Stand Up Comedian' - bjuder på. Lavendeln skymtar i bakgrunden, ständigt närvarande för såväl ögon som näsa.

Lavendelrundel.

Det surrar.

Åter igen lavendeln, men det mina ögon nu fastnar på är...

...att blodtoppen - Sanguisorba officinalis 'Pink Tanna' - nu slagit ut.

Aklejans fröställningar är vackra mot lavendeln.

En liten insekt (på bilden till vänster, rätt långt upp) kanske landar på den ljusa stjärnflockan - Atrantia major. Det gula? Det är jättedaggkåporna - Alchemilla mollis - som blommar. Det lila? Gissa!

"Man får lust att slänga sig i den", sa en gäst nyligen. Ja, den ser inbjudande ut, men frågan är om bädden vore så skön precis. 

Jag nöjer mig med att se, dofta och höra surret...







14 kommentarer:

  1. Underbara lavendel! Kombinationen lavendel och daggkåpa är väldigt vacker, jag kan förstå att man vill slänga sig i den "blomstersängen"! Kul att se den utslagna blodtoppen "Tanna" hos dig. Jag köpte det för ett tag sen!
    Ha det gott!
    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Och grattis till blodtoppen! Jag är något av en nörd och även om jag tjusas av de ljusare som den här, så är klappar hjärtat ändå allra mest för de blodfärgade. Som kommer snart...Men njuter dessa, de gör jag!
      Allt gott!
      Katarina

      Radera
  2. Så mange lavendel på en gang! Blodtopp er kjempefine, og det må jeg få skaffet meg!
    Nydelige bilder :-)

    Klem

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack! Lavendeln är en rundel, blir som en bädd. Blodtoppen en favorit, har flera sorter, ja, är nog något av en nörd... Det finns liksom alltid plats för en till (i en trädgård som verkligen borde säga Stopp! men med en trädgårdera som hela tiden inte alls vill det sär stoppet...)
      Kram
      Katarina

      Radera
  3. Lavendel kan man inte vara utan, mina har inte börjat blomma ännu. När den blommar, slår doften emot mig när jag öppnar porten, underbart.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Underbara lavendel. Vacker, doftande. Livgivande, humlor med flera surrar... Underbart!
      kram
      Katarina

      Radera
  4. Vilka fantastiska bilder! Den första med Sanguisorban... ..men du vet ju att jag också är såld :) Gillar hur du flyttar fokuspunkten och därmed förändrar hela blickfånget och bilden. Tänk - just nu lever jag utan lavendel... Hmm....

    Kram, Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Tack!
      Kanske vi ska bilda Sanguisorbasällskapet, tror inte det finns. Än.. =oP
      Att leva utan lavendel.. Hur går det? Näe, jag bara skojar, men här känns den "nödvändig" liksom... (Fast hade jag varit tvungen - hemska tanke! - att välja mellan lavendel och sanguisorborna, så hade jag valt... Just det, dags för det där Sällskapet! =o))
      kram
      Katarina

      Radera
  5. Ååå, så underbara bilder och jag kan bara ana hur lavendeln doftar. Har försökt att få lavendel att trivas flera gånger, men det vill sig inte, avis... JA! Blodtoppen läkcer, allt läckert.
    Kram
    Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack!
      Jag har förstått att lavendel inte alltid är lätt... Här i kvarteren växer den så det knakar. Ser framför ett hus jag går förbi ibland, hur de bland lavendeln planterat rosor. Fantastiskt!
      Apropå läckert.. Nu smakat "din" jordgubbe, ååååh, så god! Underbar! Tack, tack, tack! (De flyttar nu från pallkrage till nyinskaffade amplar... =o))
      kram
      Katarina

      Radera
  6. Katarina! I can smell your lavender field!!!
    HMMMMM
    Have a wonderful weekend
    Elisabeth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you! =o))
      And you too, have a wonderful weekend!
      All the best,
      Katarina

      Radera
  7. Dina bilder är suveräna, Katarina! Och vilken lavendel! Bilden förmedlar verkligen doft!

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      Lavendelrundeln doftar underbart! Och som det surrar, oj oj oj! Dessutom springer en liten tax runt på de små gångarna, och strax doftar han av lavendel (o mynta, rosmarin, salvia, citronmeliss etc med =oP)
      kram
      Katarina

      Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...