torsdag 21 maj 2015

Ett litet grenverk helt enkelt

Jag jobbar hemma idag, en dag där papper ska sorteras för att kanske läsas och sparas, men högst sannolikt slängas. Jag ska också skriva en massa, ringa en del och ja, vara effektiv. Kanske städa mitt lilla kontor till och med... Så tänker jag och skrider till handling.

Idag var igår och jag misslyckades totalt med mina kontorsambitioner. Det sägs ju vara bra att göra en analys av motgångar, att lära sig av misstagen för att inte göra om dem. Just det. Då jag blickar tillbaka på... processen, som ledde fram till resultatet, inser jag när det gick fel. Det var redan på morgonen, då jag med datorns hjälp besökte dig och dig och... dig. Sedan, när jag nu ändå höll på, kikade jag på några nytagna bilder och det var ju då lika bra att göra ett inlägg. Som sagt, jag höll ju ändå på. Då jag såg bilderna insåg jag - insikter sägs vara bra, eller hur? - att det där ser ju rätt rörigt och slarvigt ut. Här behövs städas. Städning sägs också vara bra. Raskt - jag är såväl förändringsbenägen som snabb med besluten ibland - bytte jag kontoret till att ägna den större delen av dagen i trädgården. Jag rensade, planterade om, fixade och donade såväl vid dammen som i en lilla hörnan, där...

...jag gjorde ett litet staket för att skydda några småplantor. Ett litet grenverk helt enkelt.Staketet ska bli längre, men jag ännu inte planterat färdigt där bakom, så byggandet får vänta. Nu finns här småplantor av funkia, blek brunnäva - Geranium phaeum 'Album', månskensnepeta - Nepeta goviana 'Zaskar Dragon',  vaxklocka - Kirengeshoma palmata, blodört - Sanguinaria canadensis och vita violer. Scillornas grönska vissnar nu ner, gör att det fortfarande ser rätt rörigt ut ändå.

Det var först idag, då jag gick ut i den försiktiga morgonsolen, som jag såg att enkla grenar kan lysa så här. De är ju egentligen bara skräp, rester från beskärningen av fruktträden. Blev inspirerad av att försöka använda dem till något då jag såg det fina växtstödet på bloggen Rost och rädisor. Ett sådant ska jag också försöka göra också. 

Den öppna marken rensades från ogräs och jag la på täckbark. Vad skulle jag kunna ha här? En stubbe att sitta på? Eller kanske göra något av...

 ...hypertufa. Kanske planteringskärl med mer naturnära utseende istället för dessa krukor. Precis som jag såg i ett inlägg på bloggen Kristinas oas.

 Vore också mysigt att ha något att sitta på...

...omgiven av all grönska, blickandes ut mot dammen. En stubbe, en sten. Hursomhelst något rätt lågt och naturliknande. Vad? 

Vad jag ska göra idag? 
Kontor eller trädgård? 
Byta eller mot och? 
Kanske det, kanske det... =o))


6 kommentarer:

 1. Godt bytte! Hage er bedre enn kontor, og spesielt på denne tiden av året! Så vakre de tulipanene på det siste bildet er :) Har du noe navn på de? Vakre bilder alle sammen, og spesielt det siste!

  Ha det godt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det var ett gott byte =o))
   Tulpanen heter 'Spring Green".
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Ja, ibland kommer man på avigvägar. Eller på rättvägar. Beror på hur man ser det. Från min plats ser det definitivt ut som om du valde helt rätt. Och fint blev det också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Den som spar... hon har. Ja, så pappersarbete och annat på kontoret ligger ju kvar... men kan göras en regnig dag. =oP
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 3. Fniss! Oj vad jag känner igen mig! Men tänk vad mycket kul man får sett och läst...
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med att "jobba hemifrån" när man är trädgårdsnörd är inte helt enkelt alla dagar =o))
   Kram
   Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...