söndag 31 maj 2015

Malmö Garden Show, del II

Promenaden på Malmö Garden Show fortsätter... 

Lund
Som jag minns det finns här också inslag av rosa glas som lyfter över grönskan. Detta har jag inte fångat med kameran, undrar varför? Förmodligen för att det är markplan och växterna som lockar mig mest här. En lund, tänker jag.

En del ytor är täckta av bokblad. Då jag talar med skaparen av denna trädgård berättar hon att just bokblad fungerar bra, då de inte bryts ner så fort. Vi talar om vilken känsla det är att gå på olika underlag och konstaterar att det är synd - men naturligtvis begripligt - att man inte kan få gå in i visningsträdgårdarna. Nåväl, jag har nyss lagt ut täckbark i min lilla lund, så annorlunda att gå på än sten och grus.

Rum
Denna trädgård är väldigt olik den förra. Här känns naturen långt borta och vanligtvis skulle jag sakna den väldigt, men här bjuds annat som tilltalar mig också. Jag får en känsla av att det är möjligt att vandra från rum till rum. Kvinnan ville absolut inte flytta på sig (dock bad jag henne aldrig), men nu ser jag att hennes rosa jacka väl matchar allium och annat. Ja, och den mänskliga närvaron är ju också en poäng i denna trädgård, som just inbjuder till det.

Att kunna gå från rum till rum. Att inte se allt med en gång. 

Här finns väggar. Tapet?

...och tak.

Kärve?
En trädgård som jag nästan inte såg... Undrar varför, då jag nu ser att jag inte alls tagit många bilder här. Är det en kärve?

Övergivet
Även denna trädgård gick jag rätt fort förbi. Ett gammalt hus... Det ska nog se övergivet ut, tänker jag. Men samtidigt ger växterna mig inte riktigt en känsla av natur, torp osv. 

Himlen speglar sig i glaset, molnen flyger fram.

En känsla av natur
Här stannar jag en stund. Det är en vacker spaljé där man brutit upp det stela rutorna i armeringsjärn och nätstaket med hjälp av rostiga band. Effektfullt.


 Färgerna är finstämda. Det är vackert, lugnt för ögat.

 Vattenblänk

Det är lätt att tycka om denna trädgård. Den utmanar mig inte vad gäller färg och form, vilket känns rätt skönt det också. Då jag läser på skylten ser jag att trädgården heter Revolt och...

Jag har vandrat runt utan att guidas av skyltarna. Nu, då jag läser vilka titlar trädgårdarna givits av sina skapare och vad det är de vill berätta inser jag att jag inte alltid sett och upplevt det som velat sägas. 

Nu till några av balkongerna!

Fågelbo

Om odling
Jag lär mig om odling. Killarna som berättar flödar av entusiasm och kunskap. Odling är spännande och här handlar det om att odla utan jord, i vatten och med näringslösningar. Solvärme ger kraft åt pumpar. Snart deltar fler besökare i samtalet och jag inser att jag egentligen inte alls vet speciellt mycket om odling. Lusten att lära mer infinner sig och jag skriver upp mig på sändlistan för nyhetsbrev.

Bohemen

Som en pergola

Baksida
På väg hem går jag förbi en av balkongernas baksida...

...men nu har mitt-på-dagen blivit eftermiddag och jag måste hasta vidare. Framsidan? Jag vet inte, för jag måste till och med springa för att hinna till... Detta är således inte något heltäckande reportage från Malmö Garden Show, utan endast vad jag såg och hur jag upplevde utställningen en stund under fredagen. Idag söndag är det sista dagen som utställningen är möjlig att besöka. Hoppas vädret bjuder sol.

Tomhänt hem?
I händerna några kassar. I dem några fynd. Vad? Det får bli ett tredje inlägg.


10 kommentarer:

 1. Nu är jag nyfiken på vad du fyndade! :) Själv kom jag hem med ett rött löjtnantshjärta. Superglad, har letat efter det länge.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha! Inget väldigt storslaget, svårslaget... Återkommer!
   Låter härligt med löjtnantshjärtat! Grattis!
   kram
   Katarina

   Radera
 2. Trevligt med bilder från MGS. Kreativiteten flödar som vanligt ser jag och mångfalden uppskattas.
  Tack för rundturen.
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hängde med.
   Uppskattar också mångfalden... Även om allt inte gillas av mig, känns igen och vill bejakas i den egna lilla trädgården, så gillar jag att möta alla dessa variationer och uttryck.
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 3. Ser att du gissade helt rätt! Det kom några skurar men det gjorde inget. Regnrocken var på. Kul att se dina bilder och läsa dina tankar.
  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sicken tur, sicken tur. Eller.... kanske rena rama skickligheten, ha ha!
   Tack för att du följde med på turen!
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 4. Hei! Det som er så morsomt med slike utstillinger, er at man får så mye inspirasjon som man kan ta med seg hjem.
  Klem Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Inspiration från trädgårdar, installationer, växter och mänskliga möten... Trädgårdsglädje som flödar!
   kram
   Katarina

   Radera
 5. Fina bilder och många intryck. Liksom du fastnar jag vid spaljen och hur man använt banden. Gillar mycket! Läser ju hela serien baklänges och det är en dimension i sig.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, det det blev många intryck (på en rätt kort tid). Jag promenerade utan ordning och tanke... Så din baklängesvandring är är precis i linje med mitt sätt att att uppleva MGS. Spaljén var fin, kändes självklar på sitt vis.
   kram
   Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...