måndag 24 augusti 2015

Doft av sensommar

Ett nytt nu pockar på, vill ta plats och komma till användning. Det gamla blev ett nyss, som strax försvinner i dåtid för att - kanske - falla i glömska. Tiden går, men inte alltid i samma takt och ton. Nu en doft av sensommar, det är lite mörkare, lite tyngre, lite... Nu än nyss. Än då. Ändå... sommar. Fortfarande sommar.

Det är lördag förmiddag. Huset och husets hund väntar gäster medan jag själv snart ska bege mig till fest på Österlen. Men innan avfärd, en runda i trädgården med sekatören i hand för att fylla vas och glas. Det blir mestadels blommor i toner av mjukt vitt, kanske lime, rosa och vinrött, kulörer som dominerar i min trädgård just nu. Några inslag av mjukt violett, någon som är milt gul.

En keramikvas fylls med olika blodtoppar och pimpineller, den vanliga blodtoppen får även vara med och leka...

...tillsammans med ljus stjärnflocka, ormrot och månskensnepeta.

Kärleksörterna trängs på liten yta, då de sticks ner i blöt jord som jag fyllt den låga "krukan" med.

Olika myntor stoppas ner i ett glas, fortfarande är färgskalorna lågmälda. Som kontrast några lekfulla ringblommor i en liten vas. Härliga färgklickar som dansar på eget vis.

Så bär jag in och placerar ut. Säger hej då till vovven och skyndar till tåget. Iväg för att...

...komma hem. Gästerna har åkt, huset står kvar och hunden är välmående. Blommorna inomhus ser fortfarande pigga ut. Jag gäspar. Småslumrar i en korgstol medan kaffet i muggen blir kallt. Eftermiddag blir tidig kväll, sommar blir sensommar. 30-årsfest, blir till 40-års, 50-års... Tiden går, som sagt. Några ringblommor som dansar på eget vis behövs i allt det lågmälda och samstämda.9 kommentarer:

 1. Härliga lite sorgsna bilder upplever jag när jag ser dina sensommarbilder. Påminner en om att vi har fått det lite mörkare på kvällarna som ändå har varit helt underbara på grund av det vackra augustivädret. Ha en fin dag. Carita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, det finns inslag av molltoner nu... Men augusti har bjudit härligt sommarväder, så visst njuter vi och fortsätter så. September är fortfarande sommar...
   Alt gott!
   /Katarina

   Radera
 2. Fina buketter! Det låter som om du har det ganska bra.
  /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, det var en härlig helg på många vis... =o)
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 3. Underbara bilder. Tack för dem!
  Ha det riktigt bra i ditt paradis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack!
   Det där med paradis... plockar åkersniglar, ggrrrr, ja, så där paradisiskt är det inte alltid. Men oas, absolut en oas. =oP
   Allt gott!
   /Katarina

   Radera
 4. Ååå... trodde jag kommenterat det här, dina ljuvliga buketter. Nåja, minnet är kort, alltför kort. Tycker de och bilderna är ljuvliga. Sedum i 'grytan' är så vackra. Visst rotar de sig lätt så? Och blandbuketterna är härliga. Tänker när jag tittar att kanske, kanske nästa sommar kan jag ha buketter inne igen.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack!
   Ja, jag hoppas att mina små sedum"rosetter" ska rota sig för att planteras ut...
   Att plocka in och sätta i vas o glas är en lyx. Men alltför starkt doftande får vara kvar utomhus...
   kram
   Katarina

   Radera
 5. Skönt att kunna plocka in av överflödet och få välmående inomhus. Plockar sällan in buketter mitt i sommaren, men nu? Jajamensam! :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...