torsdag 26 juli 2012

Äntligen blivit med...

...blåregn - Wisteria sinensis. Funderat länge, men inte vetat var. Så skapades möjligheten då pergolans kaprifoler fick klippas ner pga sjukdom. Ja, och när jag igår gick inom den lokala plantskolan stod ett stort fint exemplar och liksom väntade på mig. Lite lyxigt att köpa större och inte det ofta - för mig - mer vanliga att ta sticklingar eller köpa småplantor och sedan vänta, vänta, vänta och vänta lite till. Nu planterat och bundit upp, ser fram emot att den - så småningom - klär pergolans vägg och tak. Så mycket bättre med detta skira bladverk än kaprifolen. Känns lättare och kommer förhoppningsvis att ge hela pergolan ett skirare - om än frodigt - intryck.

Än så länge samsas blåregnet med en liten vindruveplanta, som eventuellt ska ledas bort från pergolan och in mot köksträdgården. Dessutom planterat några klena luktärtsplantor, som stod för skuggigt tidigare. Jag hoppas att de ska växa till sig och blomma med de lavendelfärgade blommor som fröpåsen utlovat.

Här står ett liten skulptur, har tidigare visat bilder på den, men så här ser den ut klädd i blåregn. Får väl flyttas om den blir helt dränkt av grönska. Skulpturen heter "Växa" och är gjord av Josefine Axelsson. Här länk till hennes hemsida.

Såg ni snöret? På förra bilden så syns det hänga ner från bildens överkant. Lite retligt, kunde ju ha klippts av därute. Fast går ju att klippa av så här i datorn också. Klipp, klipp...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...