onsdag 25 juli 2012

Cirsium rivulare 'Atropurpureum'

Högt upp på önskelistan står bäcktisteln Cirsium rivulare 'Atropurpureum'. Minns att jag såg den i flera planteringar på Chelsea förra året. Ja, och har den fortfarande i åtanke, så den är nog ett måste som iallfall bör provas. Googlar och ser att den finns hos Caroline Mathildestien, se länk. Blommar juni-juli, höjd 120 cm, läge: sol. Perfekt! Kostar 50 kr, danska sådana. Hm.. kanske maila och se om de har den kvar. Förra gången jag skulle handla av dem var rätt mycket i katalogen slutsålt. Jag lånar katalogbilden från dem, titta så fin den är!

Var mer kan den finnas? Ser att den används i Drömparken i Enköping. Såklart. Står att den blir ett par meter hög på denna sida. Oj! Men ser sedan att den återigen anges som 120 cm, se länk, på Cramers webshop. 65 kronor, svenska. Här blommar den juni-september, ja, så den verkar ju något bättre än den danska... fniss. 

Googlar runt på bäcktistel och hamnar på en blogg med vackra bilder. Se här!

Bilder från Chelsea då? Jodå, nedan några. Dock tagna i dallrande värme och skarp sol, så de gör varken tisteln eller övriga växter riktig rättvisa. Men man ser ju ändå något. 

2 kommentarer:

 1. Hej kul att hitta hit via bäcktisteln! Åbergs utanför Ystad har bäcktistel, så gör en utflykt dit. Köpte min förra året, den blommade blygsamt då, men i år har den varit helt enorm! allt gott/Sophia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sophia,
   Ja, tänk vad en vacker bäcktistel kan föra med sig...
   Tack för tipset om Åbergs, ska absolut kollas upp.
   Ha det gott!
   /Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...