tisdag 24 juli 2012

Nu fast då - Juli 2011

Eller då som nu. Alltså juli förra året. Hur såg det ut? Bläddrar bland bilderna och ser att jag måste ha varit smått besatt av att fotografera fjärilar i lavendelrundeln. Ja, och så en mängd bilder på stockrosor. Pust. Borde rensa bland alla de klick som är så lätta att ta och som sedan får stanna kvar i album. Nåväl, här är några bilder från juli 2011. 

Börjar med bilder från den lilla uteplatsen under tak. Här ett prydligt arrangemang med pelargoner på ett loppisfyndat bord. Flera av pelargonerna klarade vintern, där de stod i tvättstugan. Några nya har tillkommit. Ja, det märks ju att detta är ett hem och en trädgård där ordning och reda råder. 

Fast kanske inte alltid. Ännu en bild som också visar platsen under pergolan. Hm, borde ju ha beskurit bilden så att bara taxen syns.

Ja, lite så här. Fast, nja, fortfarande sys ju röran. Nåväl, stolt tax med "tuggfrisbee". Till vänster skymtar mitt försök till vertikal plantering i en stålkorg. Gick sådär, men har inte gett upp. 

Den lilla upphöjda planteringen, där så småningom grus ska täcka jord, är nyanlagd. Nyinköpta växter fotograferas flitigt. Strandglimmet - Silene uniflora - är i år redan överblommat och har nu blivit till en rätt stor rugge. Mer om det, se inlägg. Den låga blå strandveronikan - Veronica longifolia - blommar också nu. Har i år planterat några frösådda också, men de visar bara grönt. Än.

Höjer blicken mot rosenhäcken, där den lilla klematisen - Clematis viticella - visar några blommor. Den är mycket diskret, så även i år. Skulle gärna vilja ha lite mer fart på den, kanske behöver den gödning. Den stora New Dawn dog under vårvintern. Tyvärr, den var ett vackert komplement till annat. Nåväl, hade tagit stickling som rotat sig, så den är nu planterad. Bara en klen planta än, men hoppas på tillväxt. Kaprifolen här är frodigare än någonsin i år.

Köksträdgårdens ena pallkrage var förra året täckt av krasse. Alltför starkväxande för platsen, tyvärr. Har det hänt något nytt i köksträdgården sedan förra juli? Inte så mycket, lite annat odlas, ja, en förändring skulle väl vara att jag satt armeringsnät som klätterställningar i pallkragar. Ska utökas.

 Välklippt gräsmatta. Alltid...

Saknade är de plantor Agapanthus - Afrikas Blå Lilja, som varit på friland under flera år, men som dog denna vårvintern. Förra årets över femtio blommor skapar ju tomrum. Trädgård är inte alltid roligt... Igår var det också en sorgens dag, då jag klippte ner vildkaprifolen som börjat klä pergolan. Sjukdom,  den såg för eländig ut. Var tvungen att ta bort allt, för allt var angripet. Nej, trädgård är inte alltid roligt.
 


En mängd bilder på sådant som då var som nu. Stormhatten - Aconitum - imponerar med sina vackra blommor och den vanliga blodtoppen - Sanguisorba officinalis -  leverererar som alltid. En gammal favorit och i albumet så många bilder på den. Ibland - hm, rätt ofta - med insekt.

Finns ju mer. Juli är en lång och innehållsrik månad. Då som nu. Ser flera bilder på rudbeckior/solhattar - Echinacea purpurea - i albumet. I år har de inte slagit ut än, men är på gång. Kanske hinner de innan augusti. Kanske inte. Hursomhelst är de välkomna.

Vill jag känna mig duktig så skulle jag ju visa bilder på hur dammen såg ut förra året i juli, en vattenfylld grop, inget mer. Ett annat exempel skulle kunna vara de gångar av småsingel som i augusti förra året ersatte de stigar som var täckta av (o)gräs. Den där röran då? Den under pergolan, är den kvar även i år? Låt oss tala om något annat..

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Nej, det är inte alltid så kul med trädgård, men oftast ;)
  Så fint du har det!
  Kram Allis

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Välkommen hit.
  Ja, och tack för snälla ord. Blir glad.
  Såklart, är ju nyfiken, o var tvungen o kolla din fina blogg.
  Ser härligt ut. Och vilket trevligt bed & breakfast ni verkar ha.
  Jättemysigt!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...