söndag 15 juli 2012

Dammen: En groda vid slänten

Man märker den nästan inte, om man inte vet om den eller tittar efter noga. Men den är där. Jag vill ha det så, något som tillför, men inte dominerar. Något som knappt syns, men är. Vid dammens slänt bor nu en liten groda. Det är det senaste tillskottet i trädgården och inhandlades i samband med rosresan som AoT-forumister gjorde nyligen. Tack Eva för tipset! 

Ser du den inte? Jo, nu... 

Här ska gräsmattan växa ihop med gruset och bilda en mjuk övergång. Hoppas jag. Fortfarande är dammens kanter inte färdigställda överallt, men just här känns det ändå rätt bra. Korgen, på första bilden, innehåller sten, torv och annat som ska användas när resten av dammens kanter görs klara. När? Snart.

Ljuset strilas genom päronträdet och det blir vackert när vatten, bladverk och grus fångar sol ömsom ligger i skugga. De gröna bladen på slänten är hasselört - Asarum europaeum, som jag hittade på annan plats i trädgården. Plantorna står nu fuktigt i lite torv som döljs av gruset. Dammen är ju nyanlagd och jag ser fram emot när växter, stenar, torv och... groda, gjort sig hemmastadda och blivit ett med platsen.


4 kommentarer:

 1. Precis så där gillar jag det också! Helt diskret men ändå litet extra. Fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, tror vi har samma smak i mycket Märit =o)
   Den är så söt. Det var Eva (i Roslagen) som upptäckte den i Helsingborg, ja, och så var jag helt enkelt tvungen att också köpa en. Nu står den där som ett härligt litet minne, säger kvack, kvack lite tyst då och då...

   Radera
 2. Så fint det blir. Håller med, det är många gånger roligare när man upptäcker prydnader efter hand, fin är den din lilla groda. Dammen ser jättevacker ut, är så sugen på en damm och nu ska det i allafall grävas för den, men mer blir det nog inte förän nästa säsong, alltså en bit på väg! (:D
  Ha det gott!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja, jag är så förtjust i den lilla grodan. Känns som den alltid stått där... och än mer när det kommer lite patina på.
   Det är så härligt med damm, rekommenderas varmt! Blänket, skuggorna, fåglarna osv. Jag fick rådet att gräva på hösten och vattenfylla, så att den "sätter sig" under vintern för att sedan fixas till. Dock, vet inte om det där är nödvändigt. Dammforum på AoT är en guldgruva av kunskap. Lycka till!

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...