söndag 22 juli 2012

Nytillskott & Löftesrikt

En runda på Åbergs resulterade såklart i en del nytillskott. Bland annat styvfingerörten - Potentilla recta sulphurea 'Citrina', som är så söt med sina små blekt gula blommor. Fortfarande i kruka, vet inte riktigt var den ska bo. Om OK med halvskugga, så förmodligen nere vid dammen. Här finns redan släktingen kråkklöver - Potentilla palustris, som gärna vill ha blött om fötterna. Dock, tror att styvfingerörten trivs bäst på torra land.

Förra sensommaren inhandlades den vita hängpimpinellen - Sanguisorba tenuifolia 'Stand Up Comedian'. Då en liten planta med några få blommor. Inga utslagna blommor än, men den är helt underbar i den sena eftermiddagssolen. Kommer att bli en favorit. Är redan en.

En annan som verkar lovande är den höstfloxen - Phlox paniculata 'Sherbert Blend'. Undrar hur den kommer att bli? Ja, för jag har aldrig sett den "på riktigt", utan vara via bilder. Det kan bli riktigt fint, eller... Ja, rätt spännande. Den verkar hursomhelst frodas där den står i halvskuggigt läge nere vid den lilla uteplatsen. Ska dofta, tror jag. Hoppas gott.

Efter flera år har nu äntligen den svarta nysroten - Veratrum nigrum - börjat visa blommor. Ja, än så länge inget jag faller pladask för, ännu inga glädjetjut som ekar i kvarteret... Nåväl, får sälla sig till de löftesrika, för jag hoppas och tror att den kan mer än detta.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...