lördag 7 juli 2012

Var är punkarna?

Mycket är sött och vackert i trädgårdsriket. Men var är punkarna? De som bryter av, är upproriska och utstrålar attityd à la Sex Pistols. Kan höra dem spela till den gröna rosen - Rosa chinensis var. viridflora 'Green Rose'.

En som går från sockersött till punk är doftpionen Shirley Temple. Ja, tänk Shirley Temple som punkare. Osannolikt, men så är det. Fast sista bilden får mig snarare att tänka på Ludvig XIV och han kan ju knappast kallas punkare. Kanske dags för Ebba Grön att spela "Staten & Kapitalet"...

En till med attityd är ju blodtoppen -  Sanguisorba officinalis. Musik? Dag Vag med "Pop opp i topp" såklart. Sista bilden här visar en brunpimpinell - Sanguisorba menziesii.

Olika allium kan också ha lite punk över sig. Här en som "pekar finger" åt... "etablissemanget" i rosenhäcken. Bolltistlarna i närheten är också rätt kaxiga.

Det finns nog mer punk i trädgården. Om jag hör efter och inte låter mig dränkas i allt det söta. Det kaxiga och ibland fulsnygga behövs också bland allt det finstämda och vackra. Lite dissonanser här och där gör gott. Liksom punkens pärlor.3 kommentarer:

 1. Ja det är kul med lite uppstickare ibland! (:D För visst är det fulsnygga fint ibland.
  Ha det gott!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
 2. Oj, har nog glömt att svara på din fråga om Admiration. Vet inte om zonen påverkar (jag har ju zon 5) men hos mej fäller den bladen. Jag har haft min i ljus halvskugga och det har gått fint. Den ljusa kanten tar något år för bladen att få verkar det som, trodde det var fel när jag hade köpt den, men de gamla bladen fick kanten året efter.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svar! Admiration hamnar på Listan... Den är verkligen jättefin. Tack för tipset!

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...