fredag 11 maj 2012

En trevlig and(a) i Slottsträdgården

Efter en god lunch på caféet, en liten runda på Slottsträdgårdens plantskola. Strosade omkring och såg först inte... 

...men plötsligt en rörelse som förvånade. Bland irisar och en mängd annat hade en and, en gräsand (såklart, vad annars på en plantskola?) slagit sig ner. Verkade trivas och känna sig som hemma. Spejade ut över backar och krukor. Lät sig inte störas.

De "vanliga" trädgårdsmästarna då? Jodå, de fanns också här. Det är John Taylors rygg som skymtar i bakgrunden.

Jag kom - naturligtvis - inte tomhänt hem, utan det blev en del inhandlat. Bland annat flikanemon (Anemone palmata), sedum (Sedum hybridum 'Csar's Gold'), mattnejlika (Dianthus subacaulis) och japansk iris (Iris kaempferi). Fanns mer som lockade, men får bli en annan gång. 2 kommentarer:

 1. Härligt inlägg, förstår att du inte kom hem tomhänt många fina växter. Sedumen ska bli spännande att se, är ju lite svag för dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, härlig stund i Slottsträdgården. Som sagt, mer att "hämta" på plantskolan, så får väl ta en cykeltur dit igen. Snart.
   Sedum är ju verkligen en mångfald av färger och former. Mycket att upptäcka. Mina grannar har ett sedumtak på uthuset, verkligen fint! Nu ska jag testa att plantera en del på en "vägg", dvs en fyrkantig nätkorg som jag försöker klä med grönska. Får väl se hur det går..

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...