tisdag 1 maj 2012

Sommar!

Valborgsmässoafton blev en sommardag med värme och solsken. Växterna vände sig mot den gassande solen och njöt. Så även jag. Nåväl, lämnade solstolen och tog en liten runda med kameran. För att sedan återvända. 

Gullvivor. Flera under äppleträdet nära dammen. En av mina absoluta favoriter. Skulle gärna ha fler vivor. Den gula tulpanen kommer troligtvis från en gammal trädgård i Lomma. (Fick en påse med blandade lökar av en god vän.) Ser du flugorna? Påskliljorna låter sig nästan inte fångas på bild i den starka solen. Buxbomshäcken i bakgrunden är fortfarande friskt grön. Lavendeln anas i förgrunden. 

Utsikt från solstolen. Snart kommer pergolan att vara klädd i kaprifol och annat. I pallkragen står den härligt orange hornviolen, fortfarande i sina krukor och väntar på att få en fast växtplats. Den rosa tulpanen? Endast en. Möjligtvis också från Lomma, vet inte.

Fortfarande i stolen, riktar blicken mot de låga dubbla tulpanerna. De har ett namn. Det vet jag. Men vet just i stunden inte vilket. Dock, en namnlapp ska finnas. Någonstans. Ser att perovskian äntligen börjar visa grönt. Lätt att tro att den inte lever, då allt annat visar livstecken. En sen typ, som låter en vänta. Värd att väntas på.
Vänder jag blicken något åt höger ser jag hur fler tulpaner är på gång under rosen Henry Hudson, som börjar bli grön i allt det andra gröna. Den vita doftpionen, som häromdagen lyste mörkt röd, skiftar nu i mer dämpade toner.


Igår Valborg och varför inte göra som i Lund? Dvs rikta uppmärksamheten mot magnolian. Jag har ingen själv, men vid planket kikar grannens fram. Det lilla trädet har inte mått så bra de senaste åren, men verkar ha piggnat till. Visar en blomma. En enda. Så här till Valborg och allt. Tack, tack.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...