onsdag 20 juni 2012

Det är slut, det är slut...

...det är över nu. För denna gång. Den röda bondpionens - Paeonia x festiva 'Rubra Plena' - blomningstid är nu förbi. Lite trist, men också viss lättnad. De stora blommorna med dess skarpa färg är nästan lite för mycket för denna lilla trädgård, där annat är nära. Men den fanns här, har delats och flyttats runt utan att gnälla ett dugg. Ja, och vid denna tid är mycket annat fortfarande ej i blom, så alltför stora krockar undviks. Nu övergår den till att visa vackert bladverk, som är lätt att finna kamrater till. Mer om bondpionen och dess historia finns att läsa via denna länk.

2 kommentarer:

 1. Jättevackert!
  Jag som bor lite längre norröver har förmånen att ha Pionens blomning framför mig, det är stora knoppar men inga blommor som slagit ut ännu.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan! Ja, Sverige är ett avlångt land... Men även härnere kan det skilja rätt mycket mellan tidiga sydvästskåne och något senare Österlen.
   Blev ju nyfiken och gick in på din sida, fin! Och den där kransramsen hade gärna fått flytta in i min trädgård. Jag vet precis platsen... =o)
   Ha det gott!

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...