söndag 24 juni 2012

Gör inga förändringar, utan bara njuter

Nu fokus på lavendelrundeln i grusträdgården. Vilken sorts lavendel? Jag vet inte. En del fanns här i trädgården, dock på annan plats. Annan har kommit till. Tror att iallafall en del av plantorna är 'Hidcote Blue'. I rundeln finns också hjärtpenstemon - Penstemon ovatus. I år blommar den frejdigt både här och i rosenhäcken. Ser fram emot att plocka många frön för fler plantor. Dessa frösådder har redan en rad mottagare som väntar och även en del platser hos mig som ska fyllas.

Bilden ovan är tagen för någon vecka sedan och violirisen - Iris sanguinea 'Snow Queen' blommar fortfarande. Ej så på bilden nedan, som är tagen häromdagen. Nu börjar purpursporren - Linaria purpurea 'Canon J. Went' lysa upp i bakgrunden. Såväl iris som sporre ska ges egna presentationer här, för de är väl värda att lyftas fram. Men nu handlar det om rundeln.

Nu har jag klippt av jättedaggkåpans blommor - Alchemilla mollis, för det blev för mycket gult "fluff" för det andra som växer i planteringen. Dock, det gula samsas annars väl med penstemonen, som är lockande för humlor med flera.

Detta är en av de första planteringarna som gjordes, hela grusträdgården var så gott som täckt med gräsmatta tidigare. Jag trivs så bra med denna rundel, den känns självklar och är givmild år från år. Gör inga förändringar, utan bara njuter. Snart även av lavendelns härliga doft.Hjärtpenstemonen finns även planterad vid rosornas fötter. Lutar sig mot grusgången, lite tunga av regnet, men även för att fånga ljuset. Ska nog flytta fram plantorna något. Många blommor. Många fröer, som sagt...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...