lördag 2 juni 2012

Dockakleja

Skiraste skira. Den lilla dockakeljan - Aquilegia ecalcarata - blommar nu. Olikt med olika ljus. Och skuggor. För sådana skapas på den gamla muren. Bakom står fikonet, som ska bli ett träd, men än så länge bara är en pinne. Till vänster, på tredje bilden, är det pergolans kaprifol som också vill vara med och leka.

Ett annat ljus. Samma akelja.

Och när ljuset skapar mörk bakgrund blir det såhär.

Jag tog frön förra året och har nu en massa småplantor. Får väl se hur de utvecklar sig, vet inte om de kommer att visa blommor redan i år. Hursomhelst blir det nog mycket frön i år för mina två "vuxna" plantor visar mängder av blommor. Om någon önskar frön, kontakta mig gärna, så ser vi...

7 kommentarer:

 1. Älskar Dockakleja! jag har fröer till den som ska sås i sommar. ha, ha, ja jag känner igen det där när man får akut brist på någon växt! (:D Ett farligt symptom på närstående växtinköp!
  Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den söt! Föll handlöst för den när jag såg den på Slottsträdgården här i Malmö. Sedan blev det en till. Ja, och så är det ju: När den där "måste ha"-sjukan sätter in, ja, då finns det ju bara en medicin som hjälper... Får nog ransonera mina besök på din blogg, för du är en smittspridare av rang =oP

   Radera
 2. Ps! Ja, nu funkar det att komma till din sida via kommentarerna! (:D

  SvaraRadera
 3. Din Dockakleja är jättesöt! Tycker mycket om färgen! Den vi har är mörkblå, som de flesta vanliga aklejorna, vilket gör att den inte skiljer sig ifrån dem så bra.
  Visste faktiskt inte att det fanns andra färger.

  Kram! Märit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märit, om du vill kan jag nog ta med någon fröplanta då vi ses...

   Radera
  2. Jatack! Även om man väl inte kan veta vilken färg en fröplanta får?

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...