lördag 17 maj 2014

Bör jag vara rädd?

Bör jag göra något? Bör jag plocka bort de enstaka bladen på strandirisen som visar bubblor, liksom ränder? Är det fara å färde? 

Först trodde jag det var den sena eftermiddagens sol som skapade effekten. Vackert, tänkte jag och vilade lugnt i bilden. Trädgård är magi, kände jag och lät mig tjusas en stund till. Men igår såg jag att det inte var något skapat av solens lek. Några av bladen på strandirisen ser ut så här. Inte många, men ändå. Bör jag vara rädd? 

4 kommentarer:

 1. Hmm... ..vet inte säkert men jag tror du kan vara lugn. Känner igen att det blir så ibland men inget mer. En teori är - bladen veckas, typ permanent, på vägen upp och ut. Kanske ett hinder i vägen eller nåt. Högst ovetenskapligt men det är min iakttagelse. Sunt skeptisk ska man va när man får 'fräcka' prickar osv i ljusare färger. Det är ofta virus har jag lärt mig.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carina, du låter mycket vetenskaplig och trovärdig! =o))
   Ja, så denna vetskapen får gälla, iallafall tills något motsäger den...
   Tack!
   kram
   Katarina

   Radera
 2. Om det är till någon tröst - så där ser mina strandirisar också ut i bladen. Varje år. Och de blommar så fint, så fint, så fint ändå. Det har faktiskt aldrig slagit mig att det kan vara någon sjukdom... Så gör som jag: njut av den frodiga grönskan och de vackra blommorna. :-)
  Ha det riktigt bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Härligt lugnande!
   Jag har nog blivit smått besatt av skadedjur, då jag förra sommaren invaderades av ditt och datt som knaprade i sig stora delar av grönskan...
   Allt gott!
   Katarina

   Radera

Det är härligt att läsa kommentarer.
Vem du är, vad du tyckt och tänkt. Och känt.
Kanske vill du tillägga något, fråga något.
I vänlig anda.
Varmt välkomna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...